Varför hyser ett spädbarn ofta?

Trots det faktum att hicka är en vanlig fysiologisk process undrar många mammor varför ett spädbarn ofta hicka, och om det är nödvändigt att göra något åt ​​det. Det svåraste för föräldrar är kanske separeringen av normen från patologi. Att de flesta barn ofta hyser, de flesta mödrar vet, men huruvida man oroar sig för frekvens och varaktighet, vet de inte allt.

Orsaker till naturlig hicka hos spädbarn

  1. Förtäring av luft. Vid matning eller under gråtande barn svaler ofta luft, vilket framkallar framväxten av inte bara kolik, men också hicka. Barnet börjar oftast hicka direkt efter att ha ätit eller gråt. För att underlätta barnets tillstånd ska du ta det i dina armar och hålla det upprätt tills luften kommer ut.
  2. Övergödning. Om barnet äter med aptit är det trots den utbredda tron ​​att den lilla kvinnan själv vet hur mycket mat han behöver, kan barnet fortfarande äta mycket mer än han behöver. En stor mängd mat sträcker magen i magen, vilket medför en minskning av membranet och provar hicka. Försök att mata barnet inte "på begäran", men med ett intervall på 1,5-2 timmar mellan matningar. Om barnet inte dricker efter, men under utfodring, försök att ge barnet 1-2 tsk vatten och fortsätt att mata först efter att ha stoppat hiccoughen.
  3. Hypotermi. Enligt statistiken lider de flesta barn av överhettning, än från hypotermi, men det här alternativet bör inte kastas helt bort. För att testa rädslan, försök barnets näsa, pennor och rygg. Om barnet fortfarande hicka från förkylningen, så är det första att göra med att fästa det i några minuter till bröstet eller bara för att vilifiera i dina armar.
  4. Fright. Vissa barn reagerar negativt på olika irriterande faktorer: ett stort antal människor, höga ljud, ljusa ljus. För att hjälpa barnet att hantera skräck, är det nödvändigt att eliminera den irriterande faktorn ett tag. En liten stund kommer att gå och krummen upphör att vara så intryckbar.

Orsaker till patologisk hicka hos barn

Om barnet hicka ofta och länge (mer än 10 minuter) och slutar inte, så att du inte gör det, skjut inte upp besöket till läkaren, eftersom hiccough kan vara en av tecknen på en allvarlig sjukdom. Lyckligtvis är patologiska hickar extremt sällsynta och kan uppstå när:

Efter vårt råd kommer du aldrig att oroa dig för varför din baby ofta hicka, och vad du behöver göra med det.