Hur man lär barnets mindfulness?

Mycket ofta är orsaken till skolbarns dåliga prestation banal ouppmärksamhet. Samma problem förhindrar också barn i förskoleåldern, eftersom de inte är mycket slarviga om utförandet av olika uppgifter, vilket leder till ett betydande gap från sina kamrater.

För att undvika detta, från och med två eller tre år, är det nödvändigt att lära barnomsorg, uthållighet och koncentration. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du gör det rätt.

Hur lär man ett förskolebarns uppmärksamhet?

De minsta barnen kan lära sig vård och koncentration med hjälp av sådana övningar som:

  1. "Hur mycket?" Du kan spela detta spel absolut var som helst. Så ofta som möjligt, föreslå att barnet räknar hur många blommor är i rummet, personer i köen, bilar på parkeringsplatsen och så vidare.
  2. "Top Cotton". I förväg berätta för krummen reglerna för detta spel - du uttalar namnen på olika föremål, och han, om han hör ordet "hus", klappar händerna och om namnet på något djur stampar sin fot. Regler kan ändras med varje nytt skede.
  3. "Välj mig!" Säg en rad ord i rad och be barnet att välja de som tillhör en viss kategori, till exempel rätter, djur, frukt, grönsaker och så vidare. Låt barnet upprepa vad han tycker är lämplig för dig.

För att utveckla mindfulness i förskoleåldern med barn kan du också samla pussel, spela spel som "Find Differences", "Find a Common", gå igenom alla typer av labyrinter och så vidare.

Hur lär man barnet att vara uppmärksam, fokuserad och uthållig?

För att göra barnet mer uppmärksamt är det nödvändigt att göra mer med honom. Under tiden är unga barn väldigt trött på tråkiga lektioner och lektioner, så all nödvändig information ska lämnas på ett lekfullt sätt. Lär barnet av koncentration, försiktighet och uppmärksamhet hjälper sådana spel som:

  1. "Vem är mest uppmärksam?" Det här spelet passar för en grupp barn av samma ålder. Killar bör läsa texten och ta reda på hur många ord det innehåller med ett visst brev, till exempel "m". Lite senare kan uppgiften vara komplicerad - bjuda barnen att räkna antalet av dessa eller andra ljud. I slutet av spelet bör den mest uppmärksamma deltagaren få ett pris.
  2. "Jag kommer inte komma ut." Barnet ska ringa alla siffror i den digitala sekvensen, förutom de som är indelade i 3 eller något annat nummer. Istället för dem är det nödvändigt att säga "Jag kommer inte komma ut".
  3. "Alla i rad." På ett papper skriv ner alla siffror från 1 till 20 i scatter. Bjud in ditt barn att visa i snabb takt och namnge siffrorna i rätt ordning.

Slutligen, för äldre barn, kommer spel av checkers, schack och backgammon, olika pussel och logikspel, Sudoku, japanska korsord och så vidare passa perfekt. Dessa spel utvecklar uppriktigt mindfulness och bidrar till utvecklingen av assiduity.