Marinerade tomater för vintern

Marinerade grönsaker är ett otroligt populärt mellanmål i vår region, och därför finns det många recept för förberedelserna. Om du fortfarande kämpar med sökandet efter tekniken för att förbereda den perfekta marinerade tomaten för vintern, då kanske recepten från vår artikel kommer att glädjas åt dig.

Marinerade tomater med vitlök för vintern - recept

Låt oss börja med det mest "säkra", klassiska och förståeligt för genomsnittskonsumenten i vår region av receptet marinade för tomater, baserad på vitlök, vinäger, paprika och laurelblad.

ingredienser:

beredning

Innan betning av tomater för vintern i banker sköljer bankerna sig noggrant och torkar. Mellan bankerna dela kryddor: ärtpeppar, laurelblad och vitlökständer. Över ett doftande lager rammade mogna och hela tomater.

I en och en halv liter kokande vatten lös saltet med socker och häll i ättika. Fyll marinade tomater i burkar och täck dem med lock. Vi lägger bevarandet på ett vattenbad och steriliserar i 8-9 minuter (för burkar på 1 liter). Det är bara för att dra åt locken och du kan lämna tomaten för förvaring tills de kalla porerna.

Marinerad, snabbkokande tomater

ingredienser:

beredning

Det uttryckliga receptet för marinerande tomater är endast möjligt på frukter utan hud, och därför bör du blanchera dem och rengöra före tomater. Häll laurbær, marjoram, ärtpeppar och kristall av socker och salt med kokande vatten. Koka marinaden i några minuter så att det blir mer doftande och häll sedan de blancherade tomaten i sterila burkar. Dessutom sterilisera burkarna på något lämpligt sätt före rulla upp.

Marinerade gröna tomater för vintern

ingredienser:

beredning

Tomater strykas i rena burkar, och från de övriga ingredienserna lagar du en kryddig marinaden. Häll tomater i burkar med marinade, täcka med lock och sterilisera i ett bad eller i ugnen med lock. Rulla upp locken och lämna burkarna för förvaring.