Donkin Reserve Museum


I den historiska delen av Port Elizabeth står en stenpyramid och ett vit fyrtorn som ligger i en park som heter Donkin Reserve eller Donkin Reserve.

Parkens historia

Parken var bruten av Sir Rufan Donkins personliga ordning och odödade hans sena makas minne - Elizabeth, som dog före hennes mans ankomst till Afrika. Donkin blev grundare av Port Elizabeth och hans guvernör, och uppskattade upprättandet av ett familjeminnesmärke, vilket alltid skulle vara en påminnelse om de glada åren som spenderades med sin fru, deras gränslösa kärlek att även döden kunde överleva. Författaren till projektet och epitaph var själv Sir Rufan.

Monumentet är en pyramid, som hela gatan i Donkin Street, exekverad i en viktoriansk stil som demonstrerar majors och storhet i England och dess monarker. Bredvid pyramiden finns en fyr, byggd under andra hälften av XIX-talet. I sin tid användes det för sitt avsedda ändamål och i många år visade det sig att det var riktigt riktigt mot fartygen. Idag har fyren, efter stadsmyndigheternas order, blivit ett museum som representerar en samling unika saker som tillhörde Donkin och talar vältaligt om en svunnen tid.

Dessutom är parkens territorium bebodd av olika representanter för flora och fauna, vilket gör sitt besök ännu mer intressant och informativt.

Användbar information

Donkin Reserve Museum är öppet dagligen. På vardagar från 08.00 till 16.00 timmar, på helger från 09.30 till 15.30. Inträde är gratis. Om det finns en önskan att lära sig mer om Sir Rufans liv, kan du använda den speciellt organiserade vandringsleden "Donkin's Legacy".

För att komma till Donkin Reserve-museet kan du använda en lokal taxi eller hyra bil. Taxi kostar 15-20 rand, beroende på avståndet från sevärdheterna. Att hyra en bil blir dyrare, cirka 30-50 randar. Stadsbussar nr. 3, 9, 16 följer till terminalstationen "Järnvägsstation", från vilken du måste gå i 7-10 minuter. Biljettpriset är 2 rand.