Träfasader

Träfasader för möbler är en klassiker som skapar en varm och mysig atmosfär i ditt hem. Oftast är de gjorda av trä av körsbär, ek, aska, päron, björk, tack vare vilken det alltid finns ett val av detta eller det färgalternativ.

Moderna tekniker tillåter också att träfasader ger olika ytterligare effekter, till exempel artificiell åldring, spegel och annat

Typer av trämöbler fasader

Det finns två huvudtyper av fasader av trä - fast och panelad.

Hela träkökfronten är dyrare, eftersom de kräver dyr behandling med antiseptika och lacker för att förhindra problem som sprickor och deformationer som orsakas av fukt och temperaturförändringar.

De panelerade träfasaderna är ett mer tillgängligt och gemensamt alternativ. De är en träram med intern fyllning av finerad MDF eller spånskiva.

Denna kombination av material minskar produktionskostnaden och följaktligen bidrar kostpriset till en längre drift av möbler utan att deformera fasaden. Samtidigt ser allt ut som om de gjordes från en hel serie.

Fördelar med träfasader

Otänkbart plus av möbler med träfasader är dess respektabla och rika utseende. Vanligtvis pryder dessa fasader den klassiska inredningen, även om de är tillämpliga på modernare mönster.

Med rätt omsorg tjänar dessa fasader tillräckligt länge. De går inte ur mode, så de är relevanta i många år och till och med årtionden.

Som regel dekorerar tillverkare träfasader med alla slags dekorativa element, såsom bågar , pilaster , kronor, balustrader etc. som gör dem ännu mer attraktiva och aristokratiska.