Myasthenia gravis - behandling

En av de mest obehagliga sjukdomar som kvinnor utsätts för, särskilt mellan 20 och 40 år är myasthenia gravis. Och antalet sjuka kvinnor är tre gånger högre än antalet sjuka män. Denna sjukdom kan starkt påverka muskel- och nervsystemet.

Former av myasthenia gravis

Myasthenia Gravis manifesterar sig i generaliserade och lokala former. Vid läckage i den första formen störs respiratoriska processer. I den lokala formen finns en uppdelning i oftalmiska, faryngeala och skelettmuskulära. Den vanligaste bland patienter är myasthenia gravis, eftersom behandlingen medför de flesta frågor och tvister.

Symptom på myasthenia gravis

Först av allt manifesterar sig sjukdomen på ansiktet, sedan på nacken och sprider sig ner i kroppen. De första symtomen på sjukdomen, som uppmärksammas av patienterna, är i regel dubbelsyn och ofrivillig sänkning av ögonlocken. Vissa människor upplever generell trötthet.

Om först dessa tecken passerar efter en kort vila, fortsätter sjukdomen ytterligare, så att även långvarig vila och sömn inte kan bli av med alla symtom. Följande symtom är:

Elektromyografi och elektronururografi utförs för den slutliga diagnosen. Muskelvävnad och blodkomposition analyseras också. Om det finns en möjlighet att myasthenia gravis ärvt, görs genetisk analys.

Orsaker till myasthenia gravis

Experter identifierar de möjliga orsakerna och utvecklingen av sjukdomen enligt följande:

Behandling av myasthenia gravis

Om sjukdomen inte behandlas, leder det till slut till döden. Därför är det vid första manifestationerna av sjukdomen värt att överväga hur man behandlar myasthenia gravis. Även om doktorn inte rekommenderar självbehandling av myastheni med folkmedicin, finns det några mycket effektiva folkmetoder för behandling:

  1. Ta ångad havre med en sked honung 30 minuter före varje måltid.
  2. En blandning av vitlök, citron, linolja och honung tas också före måltid i 30 minuter.
  3. Förbered en blandning av lök och socker, ta tre gånger om dagen.

Dessa tre folkliga metoder för behandling av myasthenia gravis kan kombineras för bättre effekt. Det rekommenderas att ta alla tre blandningarna inom ett år, varannan varannan tre månader. Dessutom bör kosten innehålla produkter rik på kalium, som bananer, russin och torkade aprikoser .

Medicinska preparat för behandling av myasthenia gravis:

  1. I de milda stadierna av sjukdomen används immunoglobuliner, cytostatika och glukokortikoider som terapi.
  2. Vid detektering av tumören som orsakade sjukdomsutvecklingen utses en operation för borttagningen.
  3. Vid patientens avancerade stadier avlägsnas tymus körtel kirurgiskt.
  4. En ny metod är cryophoresis, som består i att rena blod från skadliga ämnen på grund av effekten av låga temperaturer.
  5. Kaskad plasmafiltrering är en annan metod för att rena blod.
  6. Extrakorporeal immunfarmoterapi är den mest effektiva metoden för bekämpning av myastheni, vilket ger en bra remission under året.

Man bör komma ihåg att några läkemedel ska tas endast enligt instruktioner från en läkare.