Schweiziska alperna

För många människor på jorden är Schweiz fast identifierat med snöbackar, utförsåkning och dyra orter . Låt oss prata mer om de lockande backarna.

Vad är schweiziska Alperna?

Kanske är Alperna de mest studerade bergen på planeten. Omgiven av utvecklade europeiska länder studerades Alperna och följdes inte ett årtusende. Lite Schweiz ligger praktiskt taget bland dessa underbara berg, för omkring 60% av hela landet är de berömda schweiziska Alperna, som sträcker sig nästan 200 kilometer. Geografiskt är detta den västra gruppen av de alpina bergen. Det finns många bergsjöar och glaciärer, snöiga toppar och sluttande sluttningar.

Det bör också noteras att från hela klassificeringen av alperna är de schweiziska alperna högsta, medeltalet faller inte under 2000 meter över havet, och här ligger nästan alla högsta toppar. Den högsta punkten i Schweiz är toppen Monte Rosa, som är 4634 meter hög. De schweiziska Alperna är en stor nöjeszon i bergen för alla skidåkare, snowboardåkare, klättrare och älskare av vintersport och sommar alpina ängar. Och det mest fantastiska är att turistsäsongen i Schweiz varar året runt. Glöm inte den alpina skönheten, som öppnar fantastiska landskap med varje steg du tar.

Infrastruktur i berg Schweiz

Det kan säkert sägas att hela bergets bergsområde är en kontinuerlig utväg för själen och kroppen. Förbundets regering klassificerar de schweiziska Alperna i:

Varje del av de schweiziska alperna säljer många olika turer, beroende på ditt mål och nivå av idrottsutbildning, liksom ekonomisk solvens. För bekvämligheten av turister i de schweiziska Alperna byggdes bergsbanor med hissar mer än 1700 stycken. Det finns också skidskolor med framstående och erfarna instruktörer: man tror att de lokala orterna är utrustade med den bästa skidutrustningen i världen. Det var här som den första utväg i Europa öppnades, när hotell och enkla hyddor byggdes i schweiziska Alperna.

Resorts av de schweiziska Alperna

Det är inte konstigt, att ungefär hundra år av utvecklingen av alpinismen i olika orter har skapats mycket. Det är ett skämt att alla schweiziska orter är uppdelade i de där miljonärer vilar, och de där miljarderna vilar. Kanske finns det något i detta. De mest besökta är:

  1. Davos-Klosters är en erkänd stor skidort för den politiska och affärs eliten, för här arbetar gästerna på World Economic Forum först och sedan vila. Dessutom är det på dessa ställen den viktigaste alpina basen av snowboardåkare.
  2. Zermatt (en by utan bil) är inte bara en skidort, utan också en favoritplats för klättrare, som i zonen med höga bergspunkter. Här börjar många svåra rutter och vandring, som kan leda dig till Frankrike och till och med Italien. Det ligger på sluttningarna av denna utväg som den högsta järnvägen i Europa stiger. Och här kan du gå ner med ett av de högsta alpina bergen - Matterhorn .
  3. Anläggningen St. Moritz är minst känd för det faktum att vinterallympiska spelen hölls två gånger i början av 1900-talet. Detta är den dyraste skidorten i världen, en favorit semesterplats för alla höga nivåer och den internationella eliten. Anläggningen är ägaren av en skidbacke åtta kilometer lång.
  4. Den Bernese Alperna, Grindelwald - Murren - Wengen (en by utan bilar) anses vara den mest bekväma för familjer med barn och nybörjare, liksom en av de populära sommardestinationerna. Den äldsta brittiska alpeklubben finns också här.
  5. Adelboden-Lenk Resort är ett annat bra ställe för en familjesemester. Det finns spår av alla nivåer av komplexitet, många vandrings- och cykelvägar. I Adelboden hålls slalom och snowboard tävlingar regelbundet.
  6. Orterna Verbier - Nende är territoriellt upptagna av ett mycket stort område och har många alternativ för nedfarter och stigar för alla nivåer av förberedelser. Det finns vertikala nedfarter och nedfarter med komplexa banor samt ett berg utan förberedelse, där de extrema skidåkare på vägen väntar på naturliga hinder i form av träd, hampa och stenar.
  7. Den schweiziska semesterorten Gstaad är en favorit semesterplats för mycket rika människor. Det kan sägas att här är det största antalet olika glidbanor i alla schweiziska Alperna. Som fritid i Gstaad hålls olika musikfestivaler och sportkonkurrenser ständigt.

Naturligtvis är de schweiziska orterna i bergen och dalarna många, du måste ha en förmögenhet och förmodligen inte en att njuta av alla möjligheter i schweiziska Alperna.

Vad är det intressantare i de schweiziska bergen?

Skidsäsongen själv varar från januari till den första april, särskilt i Schweiz, särskilt för jul och i februari. För bergsklättring är den ideala tiden perioden från juni till september, när den är varm. Under samma månader går fotgängare också här, för omkring 65 tusen kilometer av olika spår är märkta i schweiziska Alperna.

Förutom hissarna själva, järnvägar, hissar och naturligtvis snöbackar kan både hotellrepresentanter och researrangörer erbjuda dig andra alternativ för alpintidning. Längs bergsvägarna körs en spindelväv av cykel- och vandringsleder, du kan även rida längs en bergsvägen på en lokal häst, mata korna, som du förmodligen redan vet med chokladetiketter.

På varje utväg erbjuds att ta bergsklättring eller lära sig grunderna för skidåkning och snowboarding för dem som absolut inte har erfarenhet av dessa sporter. För kvällens fritid är alla dörrar till kaféer och restauranger öppna med utsikt över de vackra bergen och glaciärerna, nattklubbarna och andra populära platser.

Landets lilla territorium gör att du kan besöka de omgivande städerna och Schweizens huvudstad Bern , bekanta dig med förbundets vackra sevärdheter och varje distrikt separat. Dessutom kan du, även i de mest glesbefolkade områdena, hitta ett intressant historiskt monument, till exempel på passet St. Gotthard nära byn Elm i de schweiziska Alperna ser du ett monument till Alexander Suvorov, som med sin armé korsade de stora Alperna 1799.