Hur man förbereder en stekpanna?

Gryta - en maträtt där en av de nödvändiga bindande komponenterna är ett ägg, eftersom resterande ingredienser använder stekt ost, kött eller fiskmjölk, olika krossade grönsaker och vissa andra produkter (mjöl, torkade frukter , nötter). Också i grytan ingår ofta olika kryddor och örter.

Stallostgryta är ett utmärkt alternativ för frukost, lunch eller en andra middagsrätt.

Förbered ugnsgrytan i eldbeständig form, både i ugnen och i mikrovågsugnen (kokt mycket snabbare i tid) eller i en panna på brännaren.

Också stekpannor som är beredda på speciella recept är en av de populära hälsosamma livsmedelna för barnmat.

Vi behöver färskt ostmassa (bättre än medelfett) och ägg, naturligtvis behövs något annat. Men utan socker kommer vi definitivt att klara oss.

Ett enkelt recept på en frodig stekt ostgryta

ingredienser:

beredning

Låt oss sätta på ugnen.

I en kopp, ånga russinerna med kokande vatten i 10 minuter, låt sedan vattnet rinna ner. Ägg med tillsats av 2 tsk vatten och klämd juice av citronknip i soda hälls i en mixer tills ett fast skum.

I en arbetsskål, rör om ost med en gaffel, tillsätt siktat mjöl, russin, vanilj eller kanel (allt annat). Kombinera härdblandningen med de slagna äggen och blanda den (helst en mixer).

Smörj den eldfasta formen med smör (silikon kan smörjas, vilket är mycket bekvämt) och fyll det med den beredda blandningen.

Baka i en ugn vid en temperatur på ca 200 grader i 25-35 minuter.

Klar gryta är lätt att ta bort genom att vrida formen på en maträtt. Vi skär grytan i portioner och serverar med gräddfil eller fruktjuice.

Att gryta gryta är också bra att servera te eller kakao, en underbar frukost eller lunch kommer att dyka upp.

I en annan variant kan du utesluta rosiner och vanilj från ingrediensförteckningen och lägga till hackade färska örter eller till exempel mashed pumpkin kött, paprika och några andra krossade grönsaker. Den här versionen av grytgryta är bra till lunch eller som en andra maträtt. Till det kan du även servera lite osläckt sås (till exempel tomathöklök).

Hur man lagar en ostgryta med en manga?

ingredienser:

beredning

Förut häll halvglass med varm mjölk eller kefir, låt det svälla. Vi knådar kesost med en gaffel, blanda den med en svullen manga, vetemjöl och vispad ägg. Om så önskas, tillsätt ångad russin och vanilj eller kanel. Fyll massan i brandbeständig form.

Baka i ugnen i 25-35 minuter vid en temperatur på ca 200 grader.

Vi serverar en gryta med gräddfil eller tjock yoghurt. Du kan också söta lite: servera en gryta med en krämig eller choklad, inte för söt grädde, fruktjuice eller sirap.

Det bör noteras: socker är en del av ostmassan, från vilken vi förberedde barnens gryta, det är bättre att inte inkludera det. Lär inte barn att konsumera för stora mängder socker, det är inte användbart, särskilt i sin rena form.