Vitaminer och deras betydelse

En stor roll för människors hälsa spelas av vitaminer och deras betydelse kan inte överskattas. Var och en har sina egna funktioner och alla utan överdrift kan kallas oersättliga.

Betydelsen av vitamin E

Kan skydda celler från skadliga fria radikaler. E-vitamin saktar åldringsprocessen, förbättrar hud, hår och naglar. Detta ämne stärker också blodkärlen, förhindrar bildandet av blodproppar i dem.

Betydelsen av vitamin A för kroppen

Ansvarig för den normala tillväxten hos barn och ungdomar, främjar optimering av metabolism hos vuxna. Dessutom är vitamin A nödvändigt för att bibehålla slimhinnorna i ett normalt tillstånd.

Betydelsen av vitamin B12

Det påverkar matsmältningsprocesserna, deltar aktivt i ämnesomsättningen och normaliserar det. Minskar risken för anemi, hjälper till att öka uthålligheten och allmän ton i kroppen, förbättrar hjärnans processer.

Betydelsen av vitamin D

Ansvarig för tillståndet med ben och tänder, förhindrar rickets hos barn. Främjar absorptionen av kalcium, förbättrar blod och optimerar hjärtets arbete, normaliserar blodtrycket, ökar immuniteten , har en fördelaktig effekt på sköldkörtelfunktionen.

Betydelsen av vitamin B6

Huvudfunktionerna är optimering av processen med aminosyraproduktion och proteinassimilering. Det stimulerar också produktionen av erytrocyter och hemoglobin.

Värdet av vitamin B2

Den huvudsakliga betydelsen av vitamin B2 är stimuleringen av alla metaboliska processer i kroppen. Han stöder också nervsystemet under stress, förbättrar syn.

Värdet av vitamin B1

Delta i processen att dela upp glukos och omvandla den till energi. Stärker nervsystemet, optimerar hjärtaktiviteten.

Betydelsen av vitamin PP

Ansvarig för hälsan hos zhkt, optimerar arbetet i levern och bukspottkörteln, optimerar processen med att producera magsaft.

Betydelsen av vitamin H

Håller en normal nivå av användbar mikroflora i tarmarna, påverkar positivt tillståndet hos huden, håret, naglarna.

Betydelsen av vitamin C

Stärker immuniteten, deltar i syntesen av enzymer och metabolism. Hjälper att upprätthålla elasticiteten hos bind- och broskvävnader, hjälper till att assimilera järn.

Betydelsen av vitamin K

Han är ansvarig för blodkoagulerbarhet, hjälper till att utveckla benvävnad ordentligt, eftersom det förbättrar absorptionen av kalcium.

Betydelsen av vitamin F

Hjälper upprätthålla en normal nivå av kolesterol i blodet, hjälper till att förhindra ateroskleros och normalisera blodtrycket.