Jam från päron

Päron är favoritfrukten hos många vuxna och barn. Men väldigt få människor vet att den färskt päron- och päronsylt, som vi kommer att prata om i denna artikel, förutom den unika söta smaken är fylld med mycket användbart.

Än päron är användbar?

Päron används för att behandla olika sjukdomar, och även som ett förebyggande medel. Päron innehåller mycket vitaminer, som är så nödvändiga för vår kropp. Och de som fortfarande tvivlar på fördelarna med päron, blir det överflödigt att bekanta sig med egenskaperna hos päronets fördelaktiga egenskaper:

Kalorinnehållet i päron är ganska lågt - 45 kcal i 100 gram färsk frukt. Därför rekommenderar nutritionists en pärediet för att bekämpa fetma. Päredieten baseras på användningen av olika pärlor av sina päron, liksom ett litet antal andra frukter - äpplen, persikor, plommon. Dieten beräknas inte mer än i 5-7 dagar.

Pärkött är grunden för olika kosmetiska kosmetika. Särskilt effektiv och användbar är en ansiktsmask gjord av en päron. Kokad av färska frukter, ökar masken hudens elasticitet och elasticitet och föryngrar den också.

Därefter talar vi om hur man lagar en sådan användbar och välsmakande pärrama.

Pärrama

Varje hemmafru kokar sylt på sitt eget sätt och lägger till sina favoritredienser i receptet. Vi erbjuder klassiska recept för att göra sylt från päron.

Du borde veta att förbereda sylt från päron bör du bara ta trädgårds sommar eller höstpäron, och inte växthus. Du kan känna igen dem genom den karakteristiska, ihållande honungsarom.

Recept för pärrama

Ingredienser: 1 kilo päron, 1,2 kilo socker, 1 glas vatten.

Päron ska tvättas, skalas, skäras och avlägsnas. Skär pärlskivorna i kokande vatten i 5 minuter och kyla.

Från vattnet och sockret koka sirapen, släpp av de kylda päronbitarna och koka i 30 minuter för att göra frukterna ljusa. Därefter sprida fast sylt på burkarna, sterilisera dem i 30 minuter (för literburkar) och rulla omedelbart upp.

Recept för päron-äppel sylt

För sylt från äpplen och päron krävs följande ingredienser: 500 gram päron, 500 gram äpplen, 1,1 kilo socker, 1 glas vatten.

Frukt skölj, skal och frö och skär i små bitar. I 5 minuter bör bitar av äpplen och päron fyllas med varmt vatten och torkas sedan.

Socker och vatten bör kokas sirap, tillsätt bitar av frukt och koka tills äpplen och päronen är lätta. I genomsnitt tar det 40-50 minuter. Varm sylt häll i burkar, sterilisera i ett vattenbad och rulla.

Pärrama anses vara en utmärkt behandling för hemtvätt. Dessutom kan sylt användas som fyllning för olika bakverk och desserter.