Julien - det klassiska receptet

Julien har länge antagits i vår matlagning, och med tiden har det klassiska receptet genomgått betydande förändringar. På grund av detta är det svårt att säga vilket recept som är klassiskt. Oftast i vår matlagning, anser de att det är ett alternativ med kyckling och svamp eller helt enkelt ett recept på en oberoende svampbas.

Julienne med mushrooms och kyckling - klassiskt recept

ingredienser:

beredning

Vi ska förbereda den krämiga såsen för julienne. För att göra detta, stek mjölet på en helt torr stekpanna, rör om och få den att få en gyllene ton och lägg sedan till smör, steka ihop i en annan minut och ta bort den från elden. Värm upp grädden i skålen, koka den inte och lägg sedan till en pasta med mjöl och olja, jordnötsmör och salt, rör om, värma upp till de första tecknen på att koka och stäng av elden.

Nu tar vi upp grunden för julien. Lite strimlad tvättade färsk svamp och kycklingfilé, och lök rengörs, skärs i kuber så små som möjligt och läggs i en stekpanna, föruppvärmning och stänk olivolja in i den. Efter en minut tillsätt den färdiga kycklingen, svampen och stek tills alla saftarna avdunstar och kycklingskivorna är klara. I slutet av stekning, krydda innehållet i pannan med salt och nymalt svartpeppar.

Vi sprider ut kycklingen med svampar längs mullet eller små krukor, häll den kokta krämiga såsen, strö generöst på toppen med ost och lägg i en varm ugn i tio till femton minuter. Temperaturen hålls vid 210 grader.

Den klassiska julienne enligt detta recept kan beredas antingen i en gemensam stekpanna eller i en bageri och delas upp i portioner för servering.

Hur man lagar en klassisk julien med svampar - ett recept med gräddfil

ingredienser:

beredning

Det idealiska alternativet är naturligtvis skogsvampar, de måste först kokas till hälften kokta. Men i avsaknad av denna värdefulla produkt kan du ta och få tillgång till hela mönstret året runt.

För att förbereda de matvättade mushorna eller tillsatskokta skogsvampar skurna i tunna plattor och sätt på en uppvärmd panna, stänk olivolja in i den. Om tre minuter lägg till svampmassan avskalad och skur i kuber eller kvartsringarlökar och stek tills alla saftar avdunstar och ljusbrunning. I nästa steg slänger vi in ​​i stekpannan, aromatiska torra örter, gurkmeja, peppar eller andra kryddor och kryddor i vila, lägger grädde och omrörning. Efter tre minuters quenching överför vi svampmassan med gräddfil till muffins, krukor eller helt enkelt i en behållare som passar för bakning, vi gnuggar skålens yta med generösa ostflis och låt den baka i en het ugn med preliminärt inställd temperatur till 200 grader. Under sådana förhållanden kommer det att vara tillräckligt med tio minuter för att smeten ska smälta och lite brun.