Orange sås

Vi har blivit vana vid att med fisk och kött harmoniserar bara fina och krämiga såser perfekt, men den fruktiga sötsås inspirerar bara få personer. Men det räcker bara för att se omvänd på egen erfarenhet. Vi uppmärksammar till exempel sås från apelsiner. Det är otroligt lämpligt för fisk, kött, sallader och skaldjur. Låt oss titta på några intressanta recept för att göra apelsin sås.

Orange sås för kött

ingredienser:

beredning

Nu ska vi räkna ut hur man gör apelsinsås. Så, apelsinen tvättas väl, den är täckt med brant kokande vatten och skalas. Zedra gnidade på en fin rivare, fylld med vatten, släcktes, koka upp och koka i ca 10 minuter på en liten eld. Torka sedan vätskan genom ostkanten och lös upp stärkelsen i ett glas buljong och blanda det väl. Lägg nu citronsaften i den orangefärgade blandningen, häll sockret och låt det koka.

Därefter häll försiktigt in lösningen med stärkelsen och koka tills det är tjockt och ständigt blanda. Vi tar bort den beredda såsen från värmen och kyler den. Kläm av saften från orangefärgsmassan, filtrera den och lägg den till pannan. Vi blandar allt grundligt och häll det i såsskålen. Det är allt, apelsinsås för kött är klart!

Orange sås för fisk

ingredienser:

beredning

Så, först avlägsna zest från en apelsin och gnugga den på en rivare. Därefter kläm juice med apelsiner genom att använda en juicer. Lök rengörs, melenko hackas och blandas med juice, tillsätt zest, honung och häll ut torrt vin. Vi lägger denna blandning på en svag eld, men koka inte den. Ser att såsen var varmt uppvärmd, sakta sätta den i små oljeblock och blanda. När massan blir homogen, tillsätt salt och peppar, avlägsna från värme och försiktigt filtrera. Det är allt, honung-orange sås för fisk och skaldjur, redo!

Orange sås för pannkakor

ingredienser:

beredning

I en kastrull med en tjock botten sätter vi krämsmör, sockerpulver, apelsinskal och apelsinfärg. Lägg disken på elden och värm i ca 5 minuter. Häll sedan i apelsinjuice och fortsätt värma i ytterligare 5 minuter, omblandning ibland. Låt såsen svalna till rumstemperatur, och lägg den i en kruka och förvara den i kylskåpet. Bara före användning, värm upp såsen i mikrovågsugnen och smörj varje pannkaka med en kulinarisk borste.

Orange-senapssås för sallader

ingredienser:

beredning

Så, sesamsteg i en torr stekpanna tills du får en gyllene nyans och lägg sedan den i en kaffekvarn och slip den lätt. Häll sedan fröna i en skål, tillsätt olivoljan och blanda väl. Vi lägger senapet och blanda igen tills det är smidigt. Häll försiktigt i apelsinjuice, tillsätt lite citronsaft, peppar, salt till smak och servera färdig sås till olika sallader som en original och kryddig dressing.