Coxarthrosis i höftledet i 1: a graden - behandling

Coxarthrosis är en deformerande form av artros. Sjukdomen kallas också osteoartros hos höftleden. Enligt olika statistik är detta den vanligaste sjukdomen hos muskuloskeletala systemet. Om du identifierar koxartros hos höftledet i första graden blir behandling av sjukdomen inte svår. Med sjukdomsbegränsade former är det mycket svårare och svårare att slåss. Och denna process kräver en imponerande investering.

Hur behandlas coxartros hos höftledet i 1: a graden?

Orsak olika orsaker till sjukdomen. Oftast utvecklas koxartros på grund av inflammation i lederna. Ibland blir problemet sådana faktorer som:

Coxartros hos höftledet i första graden kännetecknas av periodisk smärta. Obehag uppstår ofta efter kraftig fysisk ansträngning. Smärtan koncentreras direkt i fogområdet. Ibland kan det spridas till knäleden. Efter en kort vila, försvinner ömhet. På grund av vad många inte uppmärksammar problemet, och sjukdomen fortsätter att utvecklas.

Valet av behandling beror direkt på sjukdomsutvecklingsstadiet. Deformerande koxartros hos höftledet i första graden behandlas konservativt i nästan alla fall.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Först och främst måste du bli av med smärtan. NSAID kan hjälpa till att ta bort ömhet och, vid behov, lindra svullnad. Mest använda:

Muskelavslappnande medel

Sådana mediciner behövs endast om patienten lider av muskelspasmer. De bästa muskelavslappnande ämnena är:

chondroprotectors

Moderna droger, som idag används aktivt för behandling av koxartros hos höftledet i första graden. Medicin i denna grupp återställer redan förstörda broskvävnader och tillåter inte ytterligare deformation. Om det behandlas regelbundet kan coxarthrosis sluta utvecklas. Mest av allt läkare som kondroprotektorer, som:

Användbar för koxartros, fysioterapi, lera behandling, massage. I vissa fall kan manuell behandling vara effektiv.

Övningar för koxartros hos höftledet i 1: a graden

Gymnastik i sjukdomen är effektiv genom att övningarna bidrar till att stärka musklerna och återställa blodflödet i deformerad led:

  1. Ligga på ryggen, lyft en fot av centimeter med tio. Dra tån på dig själv och frys i några sekunder.
  2. Sittande läge Händerna på bältet. Smidigt sprida benen till sidorna och återgå till startpositionen.
  3. Placering ligger på baksidan. Benen måste höjas 90 grader mot golvet, planteras och tas bort från höften.
  4. Vänd på magan. Händer mot höfterna. Vänd dig rakt upp dina ben.
  5. Ligga på din sida, lyft din fot 90 grader och återgå till startpositionen.
  6. Stå upp. Stiga upp på strumporna och försiktigt sänka.
  7. Stå, lut dig tillbaka och följ fötterna i en cirkelrörelse.

Listan över övningar måste överenskommas med läkaren. Överbelastning med koxartros av den första graden av höftled kan lätt leda till funktionshinder.