Hur baka fisk i ugnen?

Bakning kan säkert kallas en av de mest universella metoderna för att laga fisk. I processen får fisken inte bara en rodig skorpa och en trevlig arom, men förvärvar också en uttalad smak, vilket är svårt att uppnå med andra användbara metoder för beredning. Om hur man bager fisken i ugnen i detalj berättar vi i det här materialet.

Receptet på fisken bakade i ugnen

Det bästa sättet att betona fiskens smak är inte att överdriva olika tillsatser. Smaksatta örter och citrusfrukter är mer än tillräckligt för att göra läckra bakade filéer. Om du plågas av frågan om vilken fisk som ska bakas i ugnen, kan du välja mellan ett stort utbud: dorado, havsabborre, kummel, torsk, rosa lax och annan lax, flundra, makrill och kolja. Vi föredrog en filé av havsabborre.

ingredienser:

beredning

Pre-unfrozen abborrefilé, torka den och lägg på oljad pergament, krydda med en blandning av salt och peppar. En av citronerna skärs i cirklar och lägger på fiskmassan tillsammans med rosmarinernas grenar. Låt fisken baka i 20 minuter vid 220 grader.

Blanda saften och zest av resterande citron med hackad timjan, persilja och vitlök. Häll den färdiga fisken med grön sås.

Hur bager du röda fiskar i ugnen?

På grund av dess fetthalt är röd fisk idealisk för bakning, och dess mångsidiga och favorit av många smaker kombineras med ett brett utbud av tillsatser.

ingredienser:

beredning

Efter att ha diskuterat de tvättade röda fiskfiléerna, rista den med salt och täcka med ett lager honungs senap. Blanda brödsmulorna med riven ost och rulla varje filé i den resulterande blandningen. Placera fisken på en bakplåt och baka i 20-25 minuter vid 180 grader.

Fisk bakad i ugnen med ost

För att säkerställa ömhet hos någon, även den mest kostsamma fiskfilén, hjälper mjölken. Efter bakning blir en blandning av mjölk och smält ost till en analog av bechamelsås som perfekt kompletterar fiskfiléen.

ingredienser:

beredning

Fiskfilén efter torkning gnids med salt och placeras i ett oljat bakplåt. Därefter fylls filéerna med mjölk, täckt med smala lökringar och skickas till bakning vid 200 grader i 12-15 minuter. Avslutade filéer ströks med ost och returneras till ugnen tills den senare smälter.

Fisk bakad med potatis i ugnen

Det är tillåtet att inte baka fiskfiléer ensamma, men att laga hela fisken genom att lägga släckta slaktkroppar på en kudde av hackade potatis. Fisk, som är beredd i sin helhet, kommer alltid ut juicier än den bakade fileten själv.

ingredienser:

beredning

Innan du läcker smakligt, baka fisken i ugnen, dela potatisknölarna i kuber, blanda dem med smör och salt och baka sedan 180 grader i en halvtimme. Guttad fisk, sköljning och efter torkning, använd en universal kryddor. Fyll kaviteterna i fiskkroppen med citronskivor, vitlöksklyftor och rosmarinkvistar. Sätt fisken på en potatis kudde och laga i ytterligare 45 minuter vid samma temperatur.