Hur väljer man rätt skidåkning?

Idag stiger allt fler på vintern på spåret och föredrar att spendera helgen på ett sådant sätt. Men det finns de som bara planerar att börja åka skidor. En nybörjare kan vara svårt att bestämma hur man väljer rätt skid.

Först måste du bestämma typen av den här utrustningen, eftersom det kan vara annorlunda. De vanligaste och vanligaste är längdskidor, som används för att resa på en plan yta. För extrema sporter använda bergskidåkning . Du bör också veta hur man väljer rätt skidlängd, eftersom de skiljer sig åt i denna indikator, liksom styvhet, glidning etc.

Hur väljer man rätt skidåkning?

För optimalt urval bör två huvudparametrar beaktas: längden på skidorna och deras styvhet. Vidare varierar dessa indikatorer för längdåkning och skidåkning.

När du löser problemet med hur du väljer längdskidåkning , måste du först bestämma längden. För att göra detta kan du tillämpa folkens sätt: förläng din hand och lägg skidor på den - den ska vara ca 10 cm kortare. Du kan också använda ett specialbord där längden på skidorna beräknas baserat på idrottarnas tillväxt och vikt. Utrustningsgraden kontrolleras också med ett enkelt hemtest: Under den skidåkning som personen står på, spendera du ett pappersark. Avståndet som kan noteras bör vara mellan 30 och 45 cm. Om det är större betyder det att skidorna är för svåra och de ska överges.

Ungefär är frågan om hur man väljer rätt skid också löst. Men det finns några fler krav på utrustning. För det första, när man väljer längden på skidor, beaktas graden av professionalism hos idrottaren. Skidåkare lade skidor 20 cm kortare än sin höjd och proffsen kommer att närma sig honom. För det andra, mer för bergskidor och nivåer av styvhet. Den mest "mjuka" - det här är för nybörjare, "medium" - för de mer erfarna, "det svåraste" - för branta proffs.

Hur väljer man rätt skid för barnet?

Barnens skidor är också en särskild kategori. Därför bör de också väljas i en särskild ordning. Juniorskidor är som regel gjorda av plast. De bör ha starka fästningar, vara lätta, men samtidigt starka. Det är också viktigt att en sådan sportutrustning har en bra balans för att motstå barnets vikt och hans aktiva rörelser.