Dumplings dumplings - ett klassiskt recept

Nyckeln till framgång vid framställning av dumplings är en framgångsrik deg. Bara de rätta proportionerna, kvalitetsprodukterna och felfri överensstämmelse med den fastställda algoritmen för sin sats kommer att ge ett utmärkt resultat.

Det finns många recept för att förbereda en klassisk dumplings deg, de viktigaste som vi kommer att erbjuda nedan i vårt material. Var och en av alternativen har sina egna fördelar och egenskaper, och du kan hitta det som passar dig själv.

Klassisk deg för hemgjorda dumplings - recept

ingredienser:

beredning

För att göra det enklaste klassiska dumpling-testet för denna dumpling siktar vi vetemjölet i en skål med glid, tillsätt salt, kör i ägget och gradvis tillsätt vatten, blanda gradvis mjuk men inte klibbig deg. Mängden mjöl för batching kan variera avsevärt beroende på dess initialtäthet och fuktighet. Vi packar degen med en matfilm och låt den mogna i trettio till fyrtio minuter. Efter tiden har gått, kan vi börja bilda pelmeni.

Brewed dumpling dumplings - klassiskt recept utan ägg

ingredienser:

beredning

I en skål sila mjöl, tillsätt salt, häll i vegetabilisk raffinerad olja och blanda. Därefter hälls, med en tunn dricks, för förvärmd till nästan kokande vatten och blanda degen. Blanda först massan med en sked och sprida sedan den på bordet med mjöl och avsluta knådande händer. Degens färdiga struktur liknar mjuk plastin och är helt klibbig. När mjölet har helt svalnat, kan du börja bilda pelmeni.

Med ett sådant test är det väldigt lätt att arbeta, det är vackert format, inte sönder, och i den färdiga skålen visar den sig mycket mild och mjuk.

Dumplings dumplings med mjölk - ett klassiskt recept

ingredienser:

beredning

För att förbereda en dumpling smet för mjölk, vi sikt två koppar mjöl i en bred skål, skapa ett spår i det och kör i ett stort kycklingägg. I en separat skål kombinerar man något varmt vatten och mjölk, lös saltet i blandningen och gradvis häller vätskemassan till ägget i mjölet, knådar gradvis degen, om nödvändigt tillsätter mer mjöl. Efter att degen har fått en klibbig konsistens, lägger vi till vegetabilisk olja utan lukt och återigen en bra blandning. Därefter täcker vi mjölet med en handduk eller en ren trasa och låt den stå i fyrtio minuter. Klar mognad deg är välformad, rullad ut och inte vår.

Recept för ett klassiskt dumpling-test i en brödtillverkare

ingredienser:

beredning

I glaset kör i ägget och fyll upp det filtrerade vattnet. Häll den resulterande vätskebasen för degen i skålen i brödtillverkaren , tillsätt den vegetabiliska raffinerade oljan, salt och häll tre glas pre-siktat mjöl. Välj "Degen" -läget i enheten och lämna det tills programmets slut.

Därefter får vi en elastisk, plast och hållbar deg, som är helt klar för pelmenibildning.