Ciabatta hemma

En riktig ciabatta är ett enkelt bröd, det har inte ett överflöd av ingredienser och komplexa tekniker. Allt du behöver är tid och oändlig kärlek till testet, och om båda de extremt viktiga komponenterna förenas kommer du att få den mest önskade brödet roddskorpa och tät, men porös smulkropp.

Hur man lagar ciabatta hemma?

ingredienser:

För starteren:

För bröd:

beredning

Det första du behöver göra är att förbereda en förrätt, ett slags surdeg som säkerställer att degen är korrekt gjuten för en viss typ av bröd. Förrätten är beredd helt enkelt under lång tid, men under lång tid: genom att blanda ingredienserna från listan täcker vi behållaren med en film och täcker försiktigt med en varm filt och lämnar dagens golv täckt på ett ojämnt ställe.

Efter den tid som är reserverad för jäsning fortsätter vi till beredningen av bröd. Med en vanlig gest, bryggar vi jäst i varmt vatten och lägger till en förrätt till dem. Häll sedan en blandning av mjöl och salt och ät degen i 3 minuter. Nu ger vi testet att vila, och gluten ska spridas i ca 10 minuter, varefter vi upprepar knådning och vila.

Vi förskjuter degen i en tank, smörjs med olja och lämnar, som starteren en gång, varm i en halvtimme. Vi lägger resten av deg på arbetsytan, strö med mjöl och vik den i hälften, strö igen och stäng av flera gånger. Vi ger vila i 10-12 minuter och upprepa alla operationer med viken. Degen sträcker 20 cm kvadraten, dela den i halva och lägg brödet på en bakplåt. Vi ger den sista tillvägagångssätten en halvtimme och skickar den slutligen till ugnen med 240 grader. Förberedelse av ciabatta hemma i ugnen tar ungefär 20-25 minuter, varefter det kyls och smaks sedan.

Hela kornet ciabatta bröd hemma

ingredienser:

För starteren:

För bröd:

beredning

Vi förbereder starteren för hemmet ciabatta i analogi med föregående recept. När han kommer upp, ta på huvuddegen. Vi brygger socker i varmt vatten tillsammans med jäst och lämnar i 4-5 minuter. Båda typerna av mjöl kombinerar och tillsätter salt till dem. Vi lyfter starteren med jästlösningen och tillsätter mjölblandningen. Vi knådar degen i ett par minuter och lämnar minuter i 20 minuter. Koka sedan degen i 15 minuter och låt den slutligen komma upp i 2 timmar. Delar degen i hälften, vi gör bröd och lägger dem i ugnen med en preliminär temperatur på 245 grader. Förberedelse av ciabatta hemma tar cirka 25-30 minuter.

Snabb ciabatta hemma

ingredienser:

beredning

Passera mjölet genom en sikta och kombinera det med resten av ingredienserna, inklusive varmt vatten, ät degen för hand eller använd en matberedare i 10 minuter. Under denna tid kommer gluten av mjöl att utvecklas perfekt och ge en karakteristisk brödcrumb vid utgången med stora bubblor. Överför degen till en oljad skål och låt den stå i två och en halv timme på en varm plats. Körde ut på degens utgång kommer att låta dig veta att ciabatta kommer att lyckas!

Dela degen i två halvor och bilda vardera i en bröd på den dammiga ytan. Efter 45 minuter kan brödet bakas vid 230 grader i ca 20-25 minuter.

Snabb ciabatta kan beredas i en multivark hemma, det tar ungefär en timme i "Bake" -läget, varefter brödet övergår till andra sidan och brunas i 20 minuter.