Hur man väljer en häll?

I det moderna köket, som håller på med hemmafruens tider, kan du oftare se de inbyggda apparaterna. Det är väldigt bekvämt, det ger nya möjligheter, förutom att det ser väldigt organiskt ut när det gäller högteknologi. Innan du köper en sådan teknik måste du förstå dess grundläggande egenskaper. I den här artikeln kommer vi att överväga de viktigaste punkterna när du väljer en häll.

Typer av hällar

Utan tvekan börjar valet av hällen med bestämning av önskad typ. Nu finns det flera typer av matlagningsytor : gas, elektrisk och blandad. De mest praktiska anses vara blandade, eftersom de låter dig spara el när du behöver en lång tid att laga mat. Dessutom, om du plötsligt stängde av ljuset, har du fortfarande möjlighet att laga mat och värma upp på gas.

Ett annat alternativ för en modern spis är valet av induktionshäll . Denna ultramoderna uppfinning erbjuder att värma inte på gas eller el, men med deltagande av elektromagnetisk induktion. Uppvärmning sker mycket snabbare, eftersom det omedelbart värmer upp botten av disken, inte kokzon eller matlagningsytan.

Installationsmetod

Innan du väljer en häll, måste du bestämma vilken typ av installation i ditt kök. Så kan ugnen vara beroende och oberoende av ugnen. I fall av en beroende typ, om en platta går sönder, förlorar du både matlagningsytan och ugnen. Och den oberoende kokplattan har ingen sådan risk, dessutom kan den byggas in i någon form av bänkskivan och ugnen kan installeras på en bekvämare höjd.

management

Alla kokplattor har flera kontrollalternativ:

Rotationsbrytare levereras nu med kombinerade gasytor och vissa budgetmodeller. Sensorkontrollerna placeras direkt på ytor av oberoende kokplattor. Men knapparna är ofta är installerade på beroende matlagningsytor.

tillverkare

Om du inte är säker på vilket märke du vill välja hällen måste du studera i detalj alla erbjudanden från tillverkarna. De mest tillförlitliga är Bosch, Gorenje, Hansa, Siemens.

Oavsett tillverkare av hällen du väljer, var noga med att din nya assistent i köket säkert kommer att glädja dig och ge dig en kulinarisk inspiration. Och i sin tur ger din familj läckra och läckra rätter.