Smärta i nacken när du vrider huvudet

Hals, enligt statistiken, är en av de mest utsatta delarna av kroppen, eftersom den utför ett stort antal viktiga funktioner för att säkerställa det normala mänskliga livet. Den viktigaste komponenten är ryggradskanalen, som bildas av ryggkotorna - här finns ryggmärgen. Det finns många vener, artärer, muskler och andra element i korsningen av huvudet och stammen. Därför för att orsaka smärta i nacken när du vrider kan huvudet vara en hel del sjukdomar, vilka alla påverkar vissa delar.

De främsta orsakerna till smärta i nacken när du vrider huvudet

Det finns många anledningar som påverkar utseendet på obehagliga känslor i detta område av kroppen.

 1. Stretching och överbelastning av musklerna som kan uppstå på grund av stillasittande livsstil (ständiga och långa resor bakom ratten, arbetar på datorn) eller vice versa - tunga belastningar (sportspel).
 2. Muskelsjukdomar. En långvarig nacke eller ryggstam hotar utvecklingen av myofascialt syndrom, där små förseglingar kan bildas. Dessutom uppstår obehag på grund av fibromyalgi - en kronisk sjukdom som kännetecknas av ökad känslighet av muskler eller leder.
 3. Ryggkörtelns sjukdomar. En skarp smärta i nacken när man vrider huvudet indikerar oftast en osteokondros eller artros, där lederna eller broskorna mellan dem raderas. Dessutom bidrar en herniated intervertebral skiva och medfödd patologi i ryggraden också till utseendet på obehagliga känslor.
 4. Immunsystemet störningar som påverkar benvävnadens struktur: artrit och polymyalgi.
 5. Stenos i ryggraden är en sjukdom där brosk och ben pressas mot ryggmärgen.
 6. I vissa fall förekommer allvarlig smärta i nacken när man vrider huvudet på grund av de plågor som uppstår genom infektioner i kroppen. Sådana sjukdomar kan vara thyroidit , lymfadenit, poliomyelit, bältros, meningit.
 7. Problem med inre organ. I det här fallet är obehagliga känslor en återspegling av de åkommor som utvecklas i hjärnan, hjärtat, lungorna och några andra delar av kroppen.
 8. Fysisk skada på nacke eller ryggrad.
 9. Tumörer med metastaser, oavsett om de är maligna eller till och med godartade.
 10. Ofta är akut smärta i nacken med huvudets sväng ett eko av en tidigare operation på ryggraden.

När ska jag se en läkare?

Många människor brukar inte ta hänsyn till smärtan, som från tid till annan oroar dem. Men det är dock inte nödvändigt att skjuta upp en kampanj till neuropatologen om:

Behandling av ett tillstånd

Det finns flera grundläggande tekniker som följer med som du kan bli av med smärtan:

 1. Drogterapi - för att bekämpa smärta i nacken när du vrider huvudet, förskriva salvor, fläckar och bandage.
 2. Terapeutisk träning, vars utveckling är utvecklad av en specialist.
 3. Exponering för lasern.
 4. Ultraljudsterapi.
 5. Helande massage.
 6. Operations. De ordineras endast i sällsynta fall när smärtan i nackmusklerna blir intoleranta när huvudet vänder. Vanligtvis är kirurgisk ingrepp nödvändig för intervertebral brok, myelopati och radikulopati.