Varianter av vattenmeloner

Vi alla en gång fingered vattenmelonen och försökte bestämma graden av sin mognad. Men gissa vad det kommer att smaka som, det är ganska svårt. På ungefär samma sätt köper vi frön av vattenmelon, om vi tidigare inte läser information och recensioner om vissa typer. Det handlar om de bästa sorterna av vattenmeloner som kommer att diskuteras i den här artikeln.

Holländska sorter av vattenmeloner

Först börjar vi de nederländska sorterna, eftersom de har vunnit kärlek och respekt bland trädgårdsmästare.

  1. Av dessa är den mest populära fortfarande en mängd vattenmelon "Astrakhan" . Avser tidigt och medeltid. Denna sort var förtjust i trädgårdsmästare tack vare en mycket söt och saftig massa. Du kan hitta olika vattenmelon "Astrakhan" genom karakteristiska ränder av mörkgrön nyans med så kallade ryggrad. Skallen är mycket slät, fruktens medelvikt når cirka 5 kg.
  2. Många tidiga mogna sorter av vattenmeloner är mycket lika i utseende. Variety "Crimson Suite" är mycket lik utseende till "Astrakhan". Du kan bara se skillnaden i solen: huden är mer hälld. Köttet är lika sött och ömt.
  3. En av de sötaste sorterna av vattenmeloner från detta företag är Sugar Toddler . Detta är en extremt tidig sort, som kan ses externt av en helt mörkgrön skorpa utan vener och mönster. Köttet är otroligt sött och lite granulärt.
  4. En sort som heter "Krasen" är också populär. Skalets igenkännbara mörka färg med en liten vaxartad beläggning skiljer sig lite från den vanliga randiga massan. Fruktens storlek är relativt liten och den maximala vikten når sällan 5 kg, men köttet är väldigt sött och saftigt.
  5. Om du behöver plocka upp de svaga sorterna av vattenmeloner, bör du vara uppmärksam på "Borisfen" . Den har god transport och hög motståndskraft mot Fusarium. Köttet har en karminrött nyans, kännetecknas av mjukhet och söt smak.
  6. Bland de tidiga sorterna av vattenmeloner är att vara uppmärksam på "Fire" . Denna typ av vattenmelon i sin tid infördes i det vetenskapliga forskningsinstitutet och motsvarar helt och hållet de deklarerade egenskaperna: om fröna finns, är de mycket små och mjuka, vita. En mängd vattenmelonfröslösa "Ogonek" mörkgrön, nästan svart, utan vener eller ränder. Hans hud är relativt tunn, och köttet är ganska av en mörkrosa färg. Frukt är vanligtvis liten och väger sällan mer än ett par kilo.

Ovanliga sorter av vattenmeloner

Om bara läckra massa är för lätt för dig, finns det utmärkta sorter med icke-traditionella frukter. Till exempel kommer de gula sorterna av vattenmelon inte att överraska någon, men säljs ofta inte. Den så kallade "Lunar-sorten" har verkligen en massa av ljusgul färg, den smakar citron. Även utåt är det inte annorlunda: samma grön i en ljus rand. Nackdelen med denna sort är mycket tunn skal, vilket väsentligt komplicerar transporten.

På jakt efter en riktigt ovanlig smak är värt att gå till Thailand. Det finns många vattenmeloner, men de är radikalt annorlunda än våra. Hur tycker du om sorten med en rik gul massa och otroligt söt smak?

Det finns också mer traditionella i formvarianter, kött är också gul, men inte så mättad färg. Att smaka är också söt, men mer som en sirap än en vattenmelon.

Det finns sorter i Thailand med ett traditionellt rött kött, men de har gul hud. De är mer som stora meloner. Smaken av dem skiljer sig praktiskt taget inte från våra sorter, men priset är en storleksordning högre.

Så vattenmelon kan vara en mycket exotisk och ovanlig efterrätt på vårt bord. Och för att odla den i din trädgård bör du kompetent närma sig sortimentet. När allt kommer omkring kommer alla kvalitetsfrön som anges på förpackningen av sorten endast att visas om den agrotekniska utrustningen observeras.