Potatispannkakor - ett klassiskt recept

Draniki kan säkert kallas den perfekta frukosten på dagen där crispy pannkakor från rå potatis serveras med gräddfil eller yoghurt, kompletterad med bacon, pocherade ägg, lök eller färsk sallad. En universal potatisbas kombineras med allting. Nedan kommer vi att överväga det klassiska receptet på potatispannkakor från kök av olika folk.

Draniki - klassiskt recept

För klassisk vitrysk draniki behövs inget annat än för kvalitet och stärkelsepotatis och en liten glödlampa. En liknande bas finns också i många variationer, men om du föredrar ett äkta recept, är det bättre att bo på minimalism.

Gnid ett par stora stärkelsepotatisknölar. Sedan slipa och glödlampa. Smaka blandningen generöst med en nypa salt. Rulla ut en gjutjärnspanna och smälta en bit fett på den. Stek pannkakorna i kokande fett tills det är rodigt. Servera pannkakor bör vara omedelbart, tillsammans med gräddfil eller kvar i stekpannan.

Klassiska potatispannkakor - recept

Att tillägga ägg och mjöl till riven potatis accepteras också i judiska köket, eftersom draniki anses vara en traditionell maträtt till Hanukkah. Anledningen till detta är enkelt - inte tillräckligt med stärkelsepotatisar håller formen väl, och ägget och mjölet fungerar som idealbindemedel. Därför, om du är osäker på hur höga knölar som används, notera detta recept.

ingredienser:

beredning

Förfarandet för framställning av klassiska potatispannkakor enligt det judiska receptet är detsamma: Skala potatisknölar och finhack dem. Också riven och lök. Blanda ingredienserna tillsammans, generera årligt med salt och krydda med svartpeppar. Torka ägget med potatis och häll i mjölet. Blanda den homogena massan och steka den i förvärmd vegetabilisk olja tills den blir brun.

Hur man lagar krispiga potatispannkakor - recept

För att draniki ska bli så skarp och lätt som möjligt, var noga med att klämma ut överflödig fukt väl och tillsätt lite citronsyra för att förhindra att potatisen blir mörk.

ingredienser:

beredning

Skär skarpa potatisarna ihop med löken. Pressa ut överskott av fukt och saltgrönsaker. Tillsätt äggvita och mjöl, häll i citronsaft och blanda alla ingredienserna ihop. Förvärm ca 2-3 cm vegetabilisk olja i en stekpanna och stek potatispannkakorna till en uttalad gyllene färg.

Hur lagar du potatis i ugnen korrekt?

ingredienser:

beredning

Skruva de skalade knölarna på ett fint rivjärn. Hacka lök eller potatis samt potatis. Tryck på blandningen av grönsaker och krydda allt med en bra nypa salt. Skicka sedan ägg, hackad gräslök och strö med mjöl. Rör alla ingredienserna tillsammans och sprid potatisblandningens delar över pergamentet. Baka vid 180 grader i 25-30 minuter.

Klassiska potatispannkakor med selleri

ingredienser:

beredning

Tillsätt sellerirot och lök tillsammans med de råa skalade potatisarna. Blanda grönsakerna, salt dem, häll i mjölet och slå ett ägg. Rör ingredienserna tillsammans. Stek pannkakorna till guldbrun i ett överflöd av vegetabilisk olja.