Casablanca, Marocko - attraktioner

Casablanca är en stad som inte är förgäves som en symbol för Marocko . Det är en stad med sin egen unika karaktär och obehagligt öde. Och allt detta återspeglas i atmosfären och i yttre utseende av staden. I denna artikel kommer vi att berätta om de mest intressanta platserna i Casablanca .

Vad att se i Casablanca?

I staden Marocko, älskad av många turister, är Casablanca ett hav av attraktioner. Låt oss dö på den mest kända:

  1. Den stora moskén Hassan II . Denna moské betraktas som ett av Casablancas främsta sevärdheter. Det är den största moskén i Marocko och den högsta religiösa strukturen i världen. Det byggdes 1993. Utseendet liknar ett palats, i sin design är de traditionella egenskaperna hos moskéer och ny teknik organiskt sammanflätade.
  2. Johannes evangelistkyrkan är något äldre än den som beskrivits ovan. Det byggdes 1906. Hon tjänar i staden som ett slags bevis på hans snabba tillväxt. På en tid då kyrkan bara byggdes fanns det på fältet och nu omges det av stadsbyggnader. Huvudvärdet inuti templet är altaret som ges av den amerikanska general George Patton.
  3. En annan religiös konstruktion Casablanca, som är värt att se - katedralen . Det är svårt att skicka den här vita byggnaden. Det fullständiga namnet på denna attraktion är Sacred Heart Cathedral. Det byggdes på 1930-talet.
  4. Twin Towers . Detta är hjärtat av Casablancas verksamhet. Förutom tornen innehåller komplexet i Casablanca Twin Centre byggnaderna runt dem. Här uppmärksammas turister och lokalbefolkningen, de bästa kaféerna, restaurangerna, ett lyxigt femstjärnigt hotell och dyra butiker, och i många kontorsbyggnader avslutas stora avtal.
  5. Kvartals Habus - ett riktigt visitkort av staden. Detta är ett komplex av byggnader. De mest kända av dem är palatset för rättvisa Mahkama-du-Pasha , moskén Mohammed V och kyrkan Notre-Dame de Lourdes. Även kvartalet har allt som lockar turister: många affärer, souvenirbutiker , kaféer och restauranger med marockansk mat .
  6. Förenta Nationernas område . Detta landmärke av Casablanca är intressant eftersom det är den viktigaste torget i staden. Det utmärks av den absoluta inkongruiteten av byggnaderna där, samma detalj ger området en speciell charm.
  7. Fyren på Cape El Hank är den största fyren i staden. Inte bara är det intressant i sig, vägen till det kommer att glädja turisternas ögon med pittoresk utsikt.