Masai Mara


Masai Mara är kanske en av Kenias mest kända reserver, i själva verket är det fortsättningen av Serengeti National Park i Tanzania . Masai Mara är känd för migration av gnagare, som passerar genom sitt territorium varje höst. Själva parken är uppkallad efter Masai-stammen och Mara-floden, som går genom dess territorium. Masai stammen bor i närheten, och 20% av reservens inkomst är avsedd för underhåll.

Ett intressant faktum är att Masai-Mara inte är en nationell reserv, utan snarare en reservation. Skillnaden är att detta territorium inte tillhör staten. Och nu får vi ta reda på vad turisten väntar på i Masai Mara Park.

Masai Maras natur

Parkens landskap är en gräsbevuxen savann, i den sydöstra delen av vilken växer akacieplantor. I Masai Mara, på sluttningarna av riftdalen finns det många djur. Det största antalet är koncentrerat i den svampiga västra delen av parken, där turister sällan kommer, och djur har alltid tillgång till vatten. Den mest besökta är den östra gränsen till Masai Mara, som ligger 220 km från Nairobi .

Så, Masai-Mar-faunaen är cheetahs, flodhästar, gnagare, giraffer, fläckiga hyenor och, naturligtvis, representanter för Big Five. Den senare innehåller traditionellt fem afrikanska djur, som anses vara de bästa troféerna på en jakt safari: ett lejon, en elefant, en buffel, en noshörning och en leopard.

Cheetahs och black rhinos är här hotade av utrotning, för få av dem förblir i de afrikanska reserverna och i Masai Mara i synnerhet. Men den galna antilopen här är mer än 1,3 miljoner! Det finns många i mare swamps, impal, ghazals av Grant och Thompson, leoparder och zebror, och fåglar registrerade mer än 450 arter. Här bor Masai giraffer - en endemisk art, företrädare för vilka du inte kommer att träffas i en annan ort. Separat bör vi prata om lejon, som också bor här i stort antal. I Masai Mara Park, sedan 1980-talet, har en stolthet (smeknamnet "marsh") observerats, vilket inkluderar ett rekordantal individer - 29.

Användbar information för turister

Vanligtvis går turister till Kenya i augusti eller september när många antiloper migrerar genom parkerna Masai Mara och Serengeti. Detta område kännetecknas av ett mildt klimat, även om det kan vara varmt på dagtid. Dressing safari görs bäst med lätta kläder gjorda av naturliga, andningsbara tyger. Om du planerar en resa till mars-april eller november borde du veta: vid den här tiden är den östafrikanska kusten utsatt för regn som går alltid på natten eller på eftermiddagen.

Masai-Mar-reserven har en välutvecklad turistinfrastruktur. Det finns loger och campingplatser, tältläger och bekväma hotell. Och, naturligtvis, många turistvägar för safari, för vilka turister faktiskt kommer hit.

Hur kommer man till Masai Mara National Park?

Masai Mara ligger 267 km från Nairobi . Därifrån kan du nå parken med buss eller bil och spenderar inte mer än 4 timmar på vägen. Om du uppskattar tiden, tänk på möjligheten att flyga till din destination och använd de lokala flygbolagens tjänster som erbjuder flygningar från huvudstads flygplats två gånger om dagen.

Kostnaden för safari i Masai-Mara är $ 70. per dag. Detta inkluderar boende, mat och eskort. Du borde veta att gå genom parken är förbjuden, och du kan bara flytta med bil.