Degen för Manti - ett klassiskt recept på den rätta basen för den uzbekiska skålen

Manteldeg bereddes på ett elementärt sätt, men det kräver viss skicklighet, tålamod och överensstämmelse med formeln, som kan vara både klassisk och utförs med några avvikelser från den autentiska varianten med andra grundläggande komponenter.

Manty deg - recept

Om du för första gången ska göra degen för manti, är det klassiska receptet lämpligt för bekantskap så gott som möjligt. Dessutom bygger den på de viktigaste grundläggande punkterna som följer med alla andra variationer som behöver komma ihåg:

 1. Lösa ingredienser måste siktas genom en fin sil.
 2. Den använda vätskebasen kan vara av någon temperatur, i den klassiska versionen av rummet, nödvändigtvis salt.
 3. Om du mäter komponenterna med glasögon tar du en del av vätskan på cirka fyra delar mjöl och ett ägg.
 4. Den resulterande klumpen måste vara tät, elastisk, inte klibbig, den är full i minst en kvart i timmen och hålls under en tid under filmen eller i en påse.

Deg för mantel på mineralvatten - recept

De som är trötta vid långvarig blandning bör försöka med formeln nedan och göra deg på mineralvatten för mantlar. Gasbubblorna främjar den snabba upplösningen av saltkristaller och den snabba perfekta blandningen av beståndsdelarna mellan varandra. På kortare tid kan du få samma plastiska och enhetliga resultat. Om en timme, med hänsyn till tiden för provningen, kan du fortsätta till formningen av åtta portioner asiatiska rätter och fylla de färdiga ämnena med lämplig fyllning .

ingredienser:

beredning

 1. De siktade bulkprodukterna placeras i en skål.
 2. Häll vatten i spåret och producera en knådning, som är färdig på ett dammigt bord, vilket ger den önskade texturen i komaen.
 3. Placera degen på mantlarna i en påse och låt stå i fyrtio minuter.

Degen för manti på kokande vatten

Degen för mantels med kokande vatten är enkelt och naturligt knådat och utrullat, perfekt förseglat vid dekorering av produkter och tack vare en tät struktur, bevarar du alla saft av färdiga produkter inuti. Vid skärning krävs minimimängden mjölpulver, eftersom det inte håller sig helt i händerna, ett bord och en rullpinne. Grunden för åtta portioner är klar om en timme.

ingredienser:

beredning

 1. Slå det saltade ägget med smör.
 2. Häll mjölet siktad massa, blanda.
 3. Häll kokande vatten och producera en knådande tät elastisk boll, som ska visa sig helt klibbig.
 4. Tåla det i fyrtio minuter under filmen och fortsätt att gjuta produkterna .

Degen för Manti utan ägg - Recept

För att göra en deg för manti kan ett recept i uzbekisk realiseras utan att lägga till ägg. Minst två tredjedelar av alla möjliga varianter av produkter bereds faktiskt från en sådan grund. Många hemmafruar uppskattar det mer än andra, med tanke på att produkterna är så mjuka och inte har gummikonsistens. Från denna mängd får du en boll att dekorera åtta delar av en asiatisk maträtt.

ingredienser:

beredning

 1. Sifta mjöl, häll saltat vatten till det och knäda en tät och inte klibbig deg för manti utan ägg.
 2. Håll bollen i en väska eller under en fuktig handduk i fyrtio minuter och efter att tiden har börjat fortsätta behandlingen.

Brödde deg för manti - recept

För att få en mjukare och mer plastbaserad, vilket blir lättare att rulla ut utan extra ansträngning från kockens sida, kan du göra den bryggda degen för manti. I den här versionen håller inte basen på föremålen sig i händerna, och själva maträtten visar sig vara mjukare och mer mild och förbereder sig för ett par tio minuter mindre än vanligt. Grunden för åtta portioner är klar om en timme.

ingredienser:

beredning

 1. Kokande vatten saltas, olja tillsätts och hälls i en skål med siktad mjölmassa.
 2. Rör om innehållet först med en sked.
 3. Överför den tjocka substansen till det dammiga bordet och slutför processen tills önskad densitet och densitet hos bollen erhålls.
 4. Blöt degen i fyrtio minuter under filmen och fortsätt till formningen av produkterna.

Degen för manti på kefir

Vidare om hur man gör en deg för Manti inte på traditionellt sätt, som en flytande kefirbas. På så sätt blir massan mer magnifik, och den färdiga maträtten förvärvar speciella smakegenskaper och är mer känslig. Kefir måste vara fräsch. Produkten vid utgången av utgångsdatum eller peroxid är inte lämplig. Den färdiga bollen är tillräckligt för åtta portioner, och det tar en timme att skapa den.

ingredienser:

beredning

 1. Kefir vid rumstemperatur, tillsätt salt, blanda med vispadmassa och siktat mjöl.
 2. Blanda tätt tätt degen för manti på kefir, ge honom en liten vila ett tag.

Manty deg på mjölk

Om någon av de testade recepten inte uppfyllde dina önskemål, försök att ätta degen för manties på mjölk. Den erhålls mycket mjukare än den andra basen och samtidigt håller den mögelen perfekt, rivs inte under ångvärmebehandlingen av de färdiga produkterna och håller påfyllningssaften inuti. Att göra basen för åtta portioner av läckra saftiga saker tar det en timme.

ingredienser:

beredning

 1. Saltad äggmassa blandas med smält och kylt smör och mjölk.
 2. Häll blandningen i en skål med siktat mjöl, försiktigt knådas först med en sked och spred sedan på bordet och avsluta knådande händer.
 3. Efter ett test av manteln i fyrtio minuter kan det användas för att dekorera produkter.

Degen för manti i en brödtillverkare - recept

Att ha möjlighet att knäda degen för mantor i en bakverkare, är det nödvändigt att använda den. Den smarta enheten kommer att klara uppgiften "perfekt" genom att tillhandahålla en jämn, tät och plastisk klump på utmatningen, från vilken den läckeraste asiatiska pelmeni med någon fyllning kommer att göras. Komponenterna för komponenterna kan variera beroende på enhetens modell, varav de rekommenderade recepten som ska användas ingår som regel i instruktionerna. Mängden som tas emot i en timme är tillräcklig för registrering av sex delikatesser.

ingredienser:

beredning

 1. I enhetens hink siktas de lösa beståndsdelarna, vätska hälls in och justeras till programmet "Pizza", "Pelmeni" eller någon annan som stöds av enheten och kan producera en liknande sats.
 2. Efter signalen tas com-testet ut för mantlarna i en påse och får stå i någon tid.