Nikotinsyra - injektioner

Injektionerna av nikotinsyra (nikotinki) ordineras för olika sjukdomar. Saken är att den påverkar kroppen på olika sätt på olika sätt. Detta läkemedel hör till vitamingruppen av läkemedel.

Vad är injektionerna av nikotinsyra och deras användbara egenskaper?

I grund och botten har detta läkemedel en positiv effekt på kroppen:

Nikotinsyrainjektioner - indikationer

Läkemedlet används för att behandla många sjukdomar:

Ofta är läkemedlet ordinerat för profylax. Det bidrar till att minska möjligheten att bilda cancer tumörer i kroppen och påskyndar splittringen av fetter, vilket positivt påverkar deras absorption i kroppen. Dessutom är det ordinerat för: att ta bort eventuella symptom på hemorrojder; behandling av gastrit förbättra minne och syn.

Kontraindikationer för användning av injektioner av nikotinsyra

Trots många positiva egenskaper har nikotin fortfarande kontraindikationer. Så det är inte önskvärt att använda för personer som har följande sjukdomar: ateroskleros; magsår; problem med duodenum gikt; hepatit vid olika stadier diabetes mellitus eller bara deras kropp inte interagerar med drogen.

Samtidigt bör det tas med försiktighet till patienter:

Dessutom rekommenderas inte att använda läkemedlet för barn.

Biverkningar

Om injektioner av nikotinsyra ordineras för att behandla ben, till exempel med osteokondros, måste du vara beredd på vissa biverkningar. För korttidsanvändning är de viktigaste: hudutslag och klåda, instabil andning, utseende av smärta och vridning av huvudet. Dessutom finns det en känsla av feber. I grund och botten efter ett tag går alla symtom på egen hand.

Med långvarig användning av nikotinsyra i injektioner, till exempel för att förbättra blodcirkulationen, är det nödvändigt att följa och andra indikatorer på kroppen. Saken är att med överdriven intag av drogen in i kroppen kan följande problem utvecklas:

I detta fall anses injektionerna själva vara smärtsamma.

Konsekvenser av överdosering

Dos är tilldelad varje person separat, baserat på personliga indikatorer på kropp och ålder. Om du felaktigt beräknar mängden läkemedel för injektion kan du uppleva några obehagliga känslor. Så, den vanligaste är en tillfällig rusning av blod till överkroppen och huvudet, kliande runt torso och magbesvär. Symtom passerar i grunden självständigt efter ett tag, eller de behandlas separat.

Ansökan om viktminskning

En av de mest populära sjukdomarna, varifrån injektioner av nikotinsyrahjälp är överviktig. Många nutritionists och personliga tränare förskriva denna speciella medicin, eftersom det bidrar till att bränna fettceller. Det ordineras, som i injektioner och tabletter.