Barnomelett

Om ditt barn ännu inte är 1 år gammal är det bäst att inte presentera äggvita och mjölk i kosten. Därför erbjuder vi dig recept för att förbereda barnens omelett för äldre barn. Det visar sig mycket saftigt och mildt och kommer säkert att ge mycket mer fördelar än stekt. Så, låt oss börja!

Barnomelett i ugnen

ingredienser:

beredning

Ägg tvättas noggrant och brutits i en djup kopp. Häll sedan i kall mjölk, kasta en nypa salt och blanda det bra med en gaffel eller en visp. Nu häller vi den färdiga blandningen i en smurt form, strö med nymalda friska örter om så önskas och baka omelet i en het ugn i ca 30 minuter vid en temperatur av 180 grader utan att öppna dörren under tillagningen.

Barnomelett i multivariaten

ingredienser:

beredning

Nu berätta för dig hur man förbereder barns omelett. Multivarku på förhand, sätt på programmet "Steam cooking" och tiden 10 minuter. I en skål slår vi rena ägg, häller i mjölk och lägger salt till smak. Slå allt med en mixer, vispa eller blandare tills en homogen, överdådig blandning erhålls. Silikonformar smörjs med olja och fylls med äggmjölksmassa.

Sätt sedan formen i ångfartygshållaren och lägg den i multivarken, tryck på startknappen och förbered omelet för barnet tills programmets slut. I stället för mjölk kan du använda grädde och även lägga till ost, gröna och andra ingredienser som passar ditt barn. Vi kan dekorera den färdiga skålen med skivor tomater, gurka eller färska örter.

Barnomelett i mikrovågsugnen

ingredienser:

beredning

Tvätta först noggrant ägget med en pensel under rinnande vatten. Bryt dem sedan i en skål, ta mixern och piska i 20 sekunder vid medelhastighet. Sedan tillsätt lite salt till äggblandningen och vispa på. Häll sedan i mjölken, blanda och häll den resulterande massan i en speciell skål, oljad med smör. Lägg nu disken i mikrovågsugnen, täck med lock och koka 2-3 minuter vid högsta effekt. Därefter byter vi omelet till en tallrik, häll det med olivolja och kalla barnen att äta frukost!