Kemisk diet

Den kemiska kosten, trots sitt namn, innebär inte alls att livsmedel innebär kemiska tillsatser eller ämnen ensamma. Det fick sitt namn från det faktum att det, till skillnad från de flesta dieter, inte baserades på teorin om kaloriintag men på de kemiska reaktionerna hos organismen själv.

Diet på kemiska reaktioner: basen

En diet baserad på kemiska reaktioner förutsätter en strikt överensstämmelse med kosten. Du kan inte byta ut produkter eller lägga till något. Din kost bör vara det striktaste sättet att möta menyn, annars kommer det inte att finnas några fördelar.

Dietens hemlighet är att i dieten ofta finns en sådan användbar produkt, som kycklingägg. Det är bevisat att om en person börjar sin dag med ägg känner han en känsla av mättnad under lång tid och äter mindre under hela dagen. För att ägg ska smälta väl måste de värmebehandlas under en kort tid. I detta avseende ägg kokas mjukkokt, mycket mer användbart än alla andra - både kokta hårt kokta och stekta.

Kemisk kost: meny

Äggkemisk kost är designad för en hel månad. Under denna tid kan du inte ändra kost och gå av kursen - om du självklart vill se resultaten. Om du åt något som ligger utanför listan måste du börja allt arbete först.

Den första veckan: Frukosten blir densamma - ½ grapefrukt och 1-2 ägg. Resten av måltiderna är indelade i dagar:

 1. Hela dagen - någon frukt, utom bananer, mango, druvor.
 2. Hela dagen - kokta grönsaker och sallader (alla utan potatis).
 3. Hela dagen - frukt, grönsaker, sallader utan restriktioner.
 4. Hela dagen - fisk, kål, löv sallad, kokta grönsaker.
 5. Hela dagen - kokt kött eller fjäderfä, kokta grönsaker.
 6. En typ av frukt utan gränser i kvantitet.
 7. En typ av frukt utan gränser i kvantitet.

Fjärde veckan - produkterna kan ätas utan begränsningar i någon ordning, men lägg inte till något!

 1. 4 stycken kokt kött eller fjärdedel kyckling, 4 gurkor, 3 tomater, 1 burk konserverad tonfisk utan olja, 1 rostat bröd, grapefrukt.
 2. 2 stycken stekt kött per 100 gram, 4 gurkor, 1 toast, 3 tomater, äpple.
 3. 1 matsked ost, en liten skål med kokta grönsaker, ett par gurkor och tomater, rostat bröd, grapefrukt.
 4. 1/2 kokt kyckling, gurka, 3 tomater, rostat bröd, orange.
 5. 2 mjukkokta ägg, grönsaksallad, 3 tomater, grapefrukt.
 6. 2 kokta kycklingbröst, ett paket fettfri stekost, rostat bröd, ett par tomater och gurkor, yoghurt eller kefir, grapefrukt.
 7. 1 sked stugaost, en burk konserverad tonfisk utan olja, grönsaksallad, ett par tomater och gurkor, en rostat bröd, en apelsin.

Som ett resultat bidrar en kemisk diet till att bli av med 15-20 kg övervikt under en kalendermånad (förutsatt att den inte överstiger 20% av din kroppsvikt). Ju mer komplett du är desto mer aktiv kommer du att gå ner i vikt. Om ditt mål - att bara förlora 3-5 kg, är det bättre att stoppa ditt val på ett annat matningssystem.