Israels stränder

Israel skapades helt enkelt för en strandferie, eftersom dess territorium har ordnat runt sina fyra hav. Den västra delen av landet tvättas vid Medelhavet, södra kusten gränsar vid Röda havet, i östra delen är det berömda Döda havet . Lite i nordöstra sidan finns det platser för vila vid Galileas havs kust .

De bästa stränderna i Israel

I Israel finns det cirka 140 stränder, de flesta ligger vid Medelhavskusten, och det minsta antalet stränder ligger vid stranden av Röda havet. Bland de bästa stränderna i Israel kan du lista följande:

 1. Den mest favoritplatsen bland lokalbefolkningen och turisterna är staden Ein Bokek , som ligger vid Döda havets kust. Här finns en av Israels bästa stränder, som kompletteras med bekväma hotell samt medicinska institutioner. Turister från hela världen reser till Döda havet för att bli helade av sina unika salter.
 2. Många populära stränder i Israel ligger vid Medelhavskusten i Israels huvudstad - stränderna i Tel Aviv . De är skapade på ett konstgjort sätt, nära hotellet byggnader har bosatt sig. Stränder är belagda med vit fin sand, där de ständigt övervakar strandens renlighet.
 3. I den södra förorts delen av Israels huvudstad ligger Bat Yam-stranden . Det ligger i en naturlig stängd lagun, som gör att den kan skyddas mot höga vågor. Stranden i Bat Yam sträcker sig också med vit sand och längs kusten finns en motorväg som gör det tillgängligt för turister.
 4. I Israel finns en stor stad som heter Netanya , som överträffar även Tel Aviv av tillströmningen av turister. Det är ett semestercenter, som ligger längs Medelhavet, i den norra delen av Israels huvudstad. Här finns den centrala stranden i Sironit , som inte bara är utrustad med strandstöd utan också skapad för andra underhållningar. Den bästa tiden för en strandferie i denna del av landet är en varm period - från början av sommaren till början av hösten.
 5. Även om Röda havet kusten är liten i Israel för bara 14 km, det finns en populär plats här - stranden Eilat . Här kan du bekvämt njuta av en strandferie året runt. Stranden är ren och väl underhållen, trots allt, hotell håller ett öga på välbefinnandet på deras territorium. Dessutom är stranden berömd för en mängd koraller och exotiska fiskar som bor i dessa delar.
 6. För turister som föredrar viloläge finns det platser i Israel där det inte finns en stor koncentration av hotell och andra institutioner. En av nudiststranden i Israel är Palmachim-stranden . Det ligger söder om Tel Aviv, det är relativt tyst och inte så trångt. Detta är en av de orörda stränderna i Medelhavet, där sanddyner stiger och man kan bekanta sig med den lokala naturmiljön.
 7. Också på andra stränder i Medelhavet finns områden för nudister. Tack vare miljöaktivister i Israel bevaras sådana vilda platser. I Döda havet bevaras även vilda stränder: stranden i Neve Midbar , stranden i Kalia , stranden i Siesta , stranden Ein Gedi . Men aktiv strandstöd börjar utvecklas i dessa områden, men här avskilda platser är fortfarande bevarade. En favoritplats för nudister är Eilatbukten, där de ordnar tältstäder, närmare gränsen till Jordanien eller Egypten.

Israels stränder i Medelhavet

Den västra gränsen av landet ligger på den långa kusten av Medelhavet, vars utsträckning är nästan 196 km. I landet finns det inte sånt som privata stränder, så många turister har en fråga: Vilka stränder finns i Israel? Det finns offentliga och betalda stränder, och inkomst från närvaro går till statskassen för att fördjupa kusten.

De utvägsområden där stränderna ligger är Tel Aviv , Akko , Netanya , Haifa , Ashdod , Herzliya och Ashkelon :

 1. Stränder i Tel Aviv är aldrig tomma, eftersom de ligger bredvid en stor storstadsregion. Lokala människor brukar spendera större delen av sin tid här, göra vila på stranden eller göra fotgängar- och cykelturer.
 2. Stränderna i Akko ligger i en gammal bosättning, där stranden ströds inte bara med gyllene sandar, men också med solida stora stenar. Här finns två stränder som är populära, den här stranden är Tmarin och Argaman . Stranden Tmarin tillhör ett hotell som ligger nära varandra och är utrustat med solstolar. Argaman är en betald strand för turister, har öppna duschar och en uthyrning av marin utrustning.
 3. Netanya stränder är omgivna av gröna områden i staden, men stränderna är ganska rena. Det är lite tystare än på den israeliska huvudstaden, men det finns all nödvändig utrustning för en strandferie. Eftersom staden Netanya ligger på en klippa måste du gå nerför trappan.
 4. Stränderna i Haifa ligger i stadsområdet Bat-Galim. Beach Hot a-Shaket skapad för religiösa turister, här enligt judendomsreglerna har rätt att simma alla tillsammans: män och kvinnor. Den andra stranden i Bat-Galim är ett offentligt område, det finns ett lugnt hav, eftersom det finns byggbrunnar. Ett bra ställe att koppla av med barn.
 5. En av de vackraste stränderna i Israel är Bar Kochba , som ligger i semesterorten Ashkelon. För att komma till stranden måste du gå ner de dekorativa stegen från blommande buskar. Sandbryggor är omgivna av bryggor som räddar från stora vågor. Havsströmmar presenteras ständigt med bitar av gammal historia, för innan det fanns en kanaan fästning. Du kan hitta ett gammalt mynt eller en del av ett historiskt objekt.

Stränder i Döda havet i Israel

På stranden av Döda havet är det bäst att vila i södra området, där den berömda semesterorten Ein Bokek ligger . När allt är här är de mest utvecklade stränderna och på andra ställen - branta backar eller steniga stränder. Den största offentliga stranden ligger nära hotellet Daniel Hotel Dead Sea, ingången till det är gratis. Alla stränder i Ein Bokek utväg är utrustade med omklädningsrum och duschar. Också här finns det zoner - solarium, där du kan gå i pension och sola "topless".

På den norra stranden av Döda havet ligger Kalia Beach . Det är välutrustat, det finns toaletter, duschkabiner, omklädningsrum och butiker. Det finns den berömda lera i Döda havet. Också i norra delen ligger stranden i Bianchini , inte för utrustad för strandlov, det finns baldakiner och en stranddusch. En av de mest populära stränderna i Döda havet är stranden i Neve Midbar , det finns en pool och på stranden finns det lera av Döda havet. Ingången till denna strand betalas, även om ungdomar föredrar denna havsland.

Israels stränder på Röda havet

Röda havet är känt för sin utväg och stränder i Eilat . I staden varar strandsäsongen året runt, stränderna ligger på en 14 kilometer lång kustlinje. De flesta turister ligger i norra delen närmare gränsen till Jordanien, där stranden ströms med fin sand. Det är här som den lämpligaste platsen för simning, eftersom det inte finns koraller på botten. Stranden är utrustad med paraplyer, solstolar, duschar och till och med livstorn. Det finns också platser för mat och vattenaktiviteter.

Den mest populära stranden bland lokalbefolkningen är Mifrat Hashamesh . Denna strand är nästan inte anlagd, det finns separata ingångar för män och kvinnor. Beach Dolphinarium i orten Eilat har en sandstrand och är utrustad med paraplyer. Dess främsta särdrag är att du kan titta på påfåglar och simning delfiner. Många hotell i denna del av landet har utgångar till havet och bosätter sina stränder där. För älskare av dykning kan du gå till korallkusten, där stränderna inte är utrustade med strandutrustning, men det kan finnas de som har minimal komfort.