Baklava från blöta bakverk

Baklava puff bakverk är en populär konfektyrprodukt som är allmänt distribuerad bland östliga folk, till exempel i Turkiet, Azerbajdzjan, Turkmenistan, Uzbekistan, i arabiska länder, bland Krimtatarerna, liksom i Bulgarien, Makedonien och Grekland. Baklava är tillagad från puffdekor med fyllning av nötter och sirap eller honung. Traditionellt ingår denna maträtt i menyn på vårlovet Novruz.

Du kan laga baklava från det färdiga blöta bakverket , det är normalt, men det är bättre att laga degen på egen hand, så vet du säkert att det inte finns, till exempel, en ohälsosam margarin i den.

Recept på honungsbaklava från puffdekor

ingredienser:

För fyllningen:

För dekoration:

Att fylla:

beredning

Först bereda ett fettfettdekor. Ett klassiskt recept kräver uppmärksamhet, tålamod och vissa färdigheter. Emellertid är en förenklad metod för framställning av ett blöta bakverk känt. Olja, ägg och vatten i 2 timmar lägger vi i kylskåpet. I en skål siktar vi mjölet. Vi gnider oljan på en stor rivare eller skär det mycket fint med en kniv. Lös i kallt vatten salt och socker, tillsätt ägget och rör om utan omrörning. Häll denna blandning i en skål och ät degen. Vi knådar noggrant, tills det är elastiskt, med oljerade händer. Degen ska vara minst i 40 minuter. Du kan täcka den med en servett eller, inpackad i en matfilm, sätt i kylskåpet.

Vi rullar ut ca 4 identiska lager av deg. Vi toppar varje med olja och lägger dem på toppen av varandra. Vi böjer i mitten och rullar ut. Det resulterande skiktet delas upp igen i 4 delar, vi smeder, lägger på och rullar ut. Ju mer repetitioner desto bättre.

Fyllning: Krossa nötter och blanda med pulveriserat socker, vanilj och kanel.

Hälla i en separat behållare, blanda honung med varmt vatten (inte kokande vatten).

Smörj pannan med olja. Lätt sprinkla valsen med mjöl, och lägg försiktigt lagret med tunnvalsad deg så att den täcker kantens kanter. Vi smälter smöret och smälter degen generöst och fördelar nötkött-sockerfyllningen. Vi sprider det andra lagret av deg ovanifrån, smörjer det också med smör och strö med nötfyllning. Upprepa lagren. Vi skyddar kanterna och lämnar vid rumstemperatur i 20 minuter. Smörj det översta lagret baklava med äggula, skär i diamanter och dekorera med osmälta muttrar.

Baka i ugnen vid 200 grader i en halvtimme. För en kvart i timmen tills det är klart, häller vi honung på baklava honung. Vi serverar med te, kaffe, karkade eller kompote.

Baklava från puffjästdeg

Baklava från puffjästdeg framställs på ungefär samma sätt, endast degen bereds på ett annat sätt.

ingredienser:

beredning

Vi odlar socker och jäst i varm mjölk. Tillsätt 100 gram siktat mjöl. Den resulterande skeden i 2 timmar placeras på en varm plats. Efter den angivna tiden tillsätt smält smör och resterande mjöl. Knippa degen och lägg den igen på en varm plats i 1 timme. Vi sopa, rulla några lager, smörja med olja och stapla dem ovanpå varandra. Böj och rulla ut. Upprepa flera gånger. Vi lät prova i 20 minuter.