Vilka livsmedel har mycket vitamin B?

Vitamin B-gruppen består av åtta komponenter, vilka var och en är extremt viktiga för vår hälsa. Tack vare vitamin B kan vår lever, nervsystemet och synens organ fungera normalt. Dessutom kan man inte göra utan en vitamingrupp för dem som vill normalisera sin ämnesomsättning och förbättra matsmältningssystemet.

I viss mån kan betydelsen av frågan, i vilka livsmedel det finns mycket vitamin B, underskattas av vetenskapens påstående att människokroppen kan producera detta element i sig. Men som många studier har visat är mängden av en sådan oberoende produktion otillräcklig.

Produkter som innehåller vitamin B1

Särskilt ofta observeras underskottet av detta element med en långsiktig lågkalori diet. Den rikaste källan till B1, konstigt nog, är groddar vete korn. Det finns också mycket i levern och kli. Om du har solrosfrön att smaka, kommer du inte att känna bristen på detta element.

Obligatorisk bör varje diet ha följande ingredienser: bönor, potatis, rågbröd, bovete gröt . Vad som är viktigt, B1 - ett vattenlösligt vitamin, så att dess överskott inte hotar dig.

Produkter med vitamin B2

En stor del av detta vitamin kan hittas i nötter. Även nötter kan helt ersättas med spannmål, även om de har en mycket lägre nivå av B2.

Om du sitter på en vegetabilisk kost, är det här värt att uppmärksamma kål och bulgarsk peppar. Vad du behöver veta, bör dessa grönsaker försökas äta råa. Om du väljer frukt, är B2 mycket i aprikoser.

Vilka livsmedel innehåller vitamin B3?

Detta vitamin kallas också nikotinsyra. För att fylla det i kroppen måste du betala tillräckligt med bönor, nötter, hård ost, persilja, datum. Det är också fortfarande mycket i produkter av animaliskt ursprung: fjäderfä, nötkött, ägg.

Det är mycket viktigt att se till att det inte finns någon överdos med detta element. Detta kan störa leverns normala funktion och så småningom börjar du känna kronisk illamående, känslan av värme, huden blir torr, attacker av arytmi är ganska möjliga.

I vilka produkter är vitamin B5?

Speciellt mycket av detta element i levern, men dess användning kan helt ersättas med produkter av vegetabiliskt ursprung. Så, B5 är också rikligt i svamp, gröna ärter, majs och nötter.

Tänk på att detta vitamin snabbt förstöras av höga temperaturer. Intressant är det också mycket i alkohol, sömntabletter och koffein .

Mat rik på vitamin B6

Det är ganska svårt att erkänna B6-bristen i kroppen, eftersom detta gemensamma element ofta finns i både växt- och djurprodukter.

Vitamin B6 är rikligt i gröna grönsaker, tomater, blomkål, bananer, potatis, spannmål, fisk, kött, mjölk.

Vilka livsmedel är B9 vitaminer?

Detta element är i tillräcklig mängd i jäst, bönor, rödbetor, morot och fullkorn. När det gäller produkter av animaliskt ursprung är B9 rikligt i levern, kaviar, äggula och ost.

Det är nyfiken att kroppen kan ackumulera detta element, så om din kost under en kort tidsperiod utesluter användningen av ovanstående produkter, så är det inget hemskt.

I vilka B12 produkter?

Det är viktigt att veta att produkter och växter inte kan syntetisera detta element på egen hand för sina egna behov. Men olika djur kan lagra det i sina vävnader, så det är extremt viktigt att din kost innehåller nötkött, lamm, fläsk eller fjäderfä.