Var inte panik! 20 regler för överlevnad på höga havet

En person bör vara förberedd för alla situationer, särskilt om han ofta reser till sjöss. Att veta reglerna för beteende på höga havet kan öka dina chans att fly under kraschen.

Livet är en oförutsägbar sak, och du måste vara beredd på en situation. Filmer där människor befinner sig på höga hav på grund av vraket på ett fartyg eller flygplan är naturligtvis intressanta, men de ger inte riktigt användbara råd om hur man kan överleva i en sådan situation. Vi kommer att försöka rätta till denna defekt.

Vad är viktigast för överlevnad?

Det första du ska ta hand om är din egen sinnesro. Erfaren resenärer och läkare hävdar att människor i det öppna havet oftare dog inte på grund av brist på mat, men på grund av rädslan som drev dem för att göra misstag. Detta bekräftades av experiment, så Alain Bombar kunde simma över havet (Atlanten från Canar till Barbados) i början utan mat och vatten. I en extrem situation bör du ta hand i hand och koncentrera dig på målet - att överleva.

Det finns regler som är användbara för att följa under en extrem resa och förväntan om frälsning.

 1. Det är nödvändigt att träna för oss en daglig rutin som är viktigt att observera dagligen, så att det inte finns någon tid att vara ledsen.
 2. Om det finns möjlighet, håll sedan en dagbok och skriv ner allt som händer runt, dina tankar och gör fortfarande planer för framtiden.
 3. Gör affärer: fånga fisk, samla tang, kom upp hur man förbättrar vardagen från improviserade föremål och peer i marken. Det bör inte finnas en enda ledig minut för främmande tankar.
 4. Om du går på en simning, glöm inte fysisk ansträngning - gör åtminstone enkla övningar.
 5. Håll koll på din hälsa: mängden urin, avföring och det totala fysiska tillståndet.

Hur stannar man på vattnet?

Av stor betydelse för överlevnad är energibesparing som människor spenderar under överdriven aktivitet. Om en person är i vattnet måste du försöka flytta så lite som möjligt. Helst bör du hitta ett flytande föremål för vilket du kan koppla. Det är bra om det är en båt, flotte eller annan simningsutrustning.

Om lucka omges, och inget flytande objekt är nära, är det viktigt att känna till följande regler:

 1. Under lugnet rekommenderas att bada på baksidan. Kroppen bor på vattenytan, och huvudet ska ligga över sin nivå. Flytta dig tills du kommer över ett flytande objekt.
 2. Om havet vågar, simma bättre på magen, det är bara inte värt att kämpa med strömmen, för det är värdelöst. Håll andan så länge som möjligt. För att dra luft, höja huvudet och andas in och andas ut under vattnet.

Vad kan du dricka och hur man får färskvatten?

Utan vatten kan en person inte vara för länge, så det är viktigt att veta om hur man får det:

 1. Att dricka havsvatten i stora mängder är farligt eftersom det innehåller mycket natriumklorid och detta kan orsaka dödsfall från nefrit. Genom experiment gjordes det att i fem dagar kan du dricka 800 g per dag. Ibland orsakar havsvatten matsmältningsbesvär och kräkningar.
 2. En uppenbar men otillförlitlig källa till sötvatten är regn, så det är viktigt att ha till hands någon kapacitet där det kommer att vara möjligt att samla nederbörd. Om det inte finns några burkar bredvid dem, använd en väska och till och med en plastbit som kan böjas.
 3. Det är viktigt att inspektera simningsanordningen, kanske finns det en plats där kondensatet bildar sig, till exempel på botten. Det måste samlas noga med en svamp eller trasa.
 4. Många vet inte att färskvatten kan erhållas från fisk, eftersom 50-80% av dess vikt är i vätska. Du kan göra snitt på baksidan, som när du samlar tallharts och vatten är i fiskens ögon.
 5. Du kan få färskt vatten genom att använda en destilleri. För att producera det behöver du två behållare av olika storlekar och ett vattentätt material, till exempel en väska. I en stor behållare är det nödvändigt att samla vatten från havet och sätta en mindre kapacitet i den. Förpackningen ska dras på kanterna på ett stort kärl, säkra det. I mitten bör du lägga en liten last på paketet. Det kommer att fungera så här: vattnet börjar förångas och sätter sig på filmen, och dropparna samlas i mitten under lasten och faller i en liten behållare.

Var kan man få mat att överleva?

Med denna fråga är allt mer eller mindre förståeligt, eftersom det finns mycket fisk i havet som du behöver fånga för att fånga. Fiskestången är lätt att göra från improviserade material: det är möjligt att använda rep, trådar som erhållits från kläder, smycken, pinnar och så vidare. Om fisket misslyckas, så för att behålla styrkan kan du äta plankton och alger. Ja det är inte gott, men det finns inget val. Att samla mat måste du ta en bit av tyg, göra det något som ett nät och fånga potentiell mat. Du kan äta allt som är friskt och inte giftigt.

Hur hanterar man farliga situationer?

Om en person skulle kunna hitta ett simningmedel, mat och vatten för sig, betyder det inte att man ska koppla av, eftersom det finns många faror i havet:

 1. Om vädret har försämrats och stormen närmar sig är det viktigt att ta hand om stabiliteten hos flottan, för vilken alla tunga saker måste flyttas till mitten av fartyget. I mitten borde folk också sitta ner, så att vågorna inte vrider över simningsanordningen.
 2. Var noga med att skydda dig från heta och farliga ultravioletta strålar. Dessutom reflekterar solen från ytan av vattnet och kan skada din syn, så titta inte alltid på havet.
 3. Akta dig för fisk med nålar och spines, eftersom de i de flesta fall är livshotande. Försök inte dra en stor fisk - det kan leda till att båten störs.

Hur söker man rätt efter mark?

Om det finns ett skeppsbrott, är det bättre att inte försöka segla någonstans, eftersom räddningsoperationen kommer att genomföras först och främst på kraschplatsen. I en annan situation, om du inte har navigationshjälpmedel till hands och det inte finns någon kännedom om stjärnornas placering och andra sätt att orientera på vattnet, kommer hemligheterna att vara till nytta: moln samlas över jorden, och under åskväder träffar blixten och ännu närmare landet Fåglar börjar dyka upp oftare.

Användbara tips för överlevnad i det öppna havet

Det finns flera allmänna tips som kommer att vara användbara för överlevnad:

 1. Om du befinner dig i en båt eller på en flotta, försök plocka upp allt som kommer att vara runt.
 2. I närvaro av trauma, gör allt, om bara blodet inte faller i havet, eftersom det lockar rovdjur. När man angriper hajar kan de skrämas av genom att blåsa åren i huvudet.
 3. Under en stark vind rekommenderas att binda ett flytande ankare till båtens akter, eller två i taget. Tack vare detta kommer skeppet att möta vågorna med näsan, inte i sidled, vilket skulle öka risken för sin revolution.
 4. Innan du lägger dig i sängen är det bättre att knyta dig till badanordningen, vilket är särskilt viktigt vid dåligt väder, eftersom det kommer att rädda dig från att falla i vattnet.
 5. Om skeppet uppträdde inom syn måste du göra allt som är möjligt för att bli synlig. Om det inte finns någon signalraket kan du använda en spegel eller någon annan reflekterande yta som du kan fånga solen.

Låt inte panik, tro på dig själv och din styrka, och då är chanserna att överleva mycket hög.