Fruktos i stället för socker

Idag blir olika sockersubstitut populärare - någon tar dem för att minska kaloriinnehållet i kosten, någon som behöver för att undvika risken att utveckla diabetes. Från denna artikel kommer du att lära dig om du ska använda fruktos istället för socker.

Funktioner av fruktos

Fruktos är ett naturligt sötningsmedel som finns i frukt, grönsaker och honung. Till skillnad från socker leder fruktos till ett antal positiva effekter, bland vilka du kan lista följande:

Således är fruktos ett bra sätt att söta en maträtt utan att tillgripa användningen av socker och är lämplig för barn och för dem som lider av diabetes.

Fruktos i stället för socker när du förlorar vikt

Det är tillrådligt att använda fruktos när du förlorar vikt om du inte kan föreställa dig ett fullständigt avslag på socker och söta drycker. Trots det faktum att kalorinnehållet i fruktos är ungefär lika med kalorivärdet av socker är det nästan dubbelt så sött som socker, vilket innebär att du måste sätta det 2 gånger mindre, vilket resulterar i att du får hälften av kalorierna från söta drycker.

Observera även fruktos rekommenderas för viktminskning bara på morgonen - fram till 14.00. Efter att för att effektivt gå ner i vikt bör du inte äta något söt och koncentrera din uppmärksamhet på grönsaker och fettfattigt kött.

Hur mycket fruktos att sätta istället för socker?

Helst bör söta drycker som te och kaffe med socker kasseras helt och hållet. Om vi ​​talar om hur mycket fruktos ska konsumeras per dag i stället för socker, då är detta nummer 35-45 g.

Om du lider av diabetes, bör mängden beräknas utifrån att 12 g fruktos motsvarar en kornenhet.

Fruktos är 1,8 gånger sötare än socker - det vill säga nästan två gånger. Därför, om du är van att dricka kaffe med två matskedar socker, kommer fruktos bara att vara 1 sked. Det är väldigt viktigt att ta hänsyn till detta och inte skämma bort din naturliga smak. Du vänjer dig snabbt om du dricker för söta drycker, men det blir svårt att spena.