Bovete gröt i ugnen

Ingen av oss tvivlar på den speciella användbarheten av bovete, dessutom är det en av de mest användbara spannmålen, perfekt lämpad för kostnäring. Och knappast någon av oss kan bli förvånad med bovete gröt , det är så vanligt och vanligt föda för vår meny. Ja, och laga bukvete, det verkar, är lätt - vad är det som stryker: vi somnar i kittel, tvätta det, häll kallt vatten i rätt proportioner och laga mat, ibland rörande. Och det är ännu lättare: häll kokande vatten, lämna det under locket och vänta på att vattnet ska suga upp och få en användbar smutsig gröt.

Och det är mycket mer gott att laga bovete i en ugn i en kruka. Först, välj en kvalitet ren korn av bovete-kärna. Du kan förstås bara hälla croupen i krukorna med vatten och simma i en förvärmd ugn i ca 30-50 minuter vid medeltemperatur och tillsätt sedan naturligt smör, grädde eller mjölk - en underbar frukost förresten.

Och för att vi inte bara får gröt behöver vi något annat.

Hur man lagar bukvete gröt med kött och svamp i ugnen?

ingredienser:

beredning

Det är bekvämare att tillaga svamp och lök på en gång för 3-4 portioner. Svampar tvättas och kastas tillbaka på en servett. När vattnet dräner, svampas skivorna inte för fint, och de skalade löken är kvarts med ringar. Först steka lätt löken, lägg sedan till svamparna, steka alla tillsammans, vrid över spateln och bröda sedan i 15 minuter vid låg värme.

Vi lägger lite lök-svampblandning i varje serveringskruka. Lägg till rätt mängd kött, skuren i små bitar av medelstorlek, lämplig för att äta. Köttet kan förkokas lite i en torr stekpanna, så att skorpan var både juiciness bevarad eller helt enkelt släckt till hälften kokades. Lägg till kryddor och bovete. Fyll med vatten eller buljong ( kött eller svamp), täcka med lock (eller folie). Tom i ugnen vid en temperatur på ca 200 grader C i en timme. Det visar sig bra i en uppvärmd rysk ugn.

Innan vi serverar kyler vi något. På bordet lägger vi en tallrik med hackad vitlök och gröna - låt varje tillfoga sig själv. Denna maträtt - ett bra alternativ för lunch.