Vad ska du se i Bryssel i 1 dag?

Bryssel är en stor och mycket intressant stad, som ligger i centrum för många historiska monument och arkitektoniska byggnader. Belgiens huvudstad kan med rätta vara stolt över de gamla katedralerna och fästningarna, museerna , slott och byggnader av medeltida gyllor. Så, låt oss försöka bestämma vad vi ska se i Bryssel i 1 dag och inte bli besviken.

De mest populära attraktionerna i Bryssel

  1. I Bryssel finns det flera "peeing monuments", den mest kända av dem, är naturligtvis "Manneken Pis" . Det betraktas också som en symbol för staden. Tittar på den här skulpturen börjar du förstå hur belgierna är de ursprungliga människorna. Detta landmärke är så liten att du enkelt kan passera och inte märka det. I samband med festligheterna klär sig lokalbefolkningen upp den pissande pojken i olika kostymer, som redan har ackumulerat cirka tusen och alla är i museet.
  2. Skulpturerna i Bryssel bestämde sig för att fortsätta utformningen av sina ideer utan att ha installerat ett monument för en pissingflicka, eller som det kallas i Belgien - "Jeanneque Peas" . Hitta den här tjejen är inte så lätt, för att hon är i en av de små inneslutningarna på de centrala gatorna. Till skillnad från Manneken Pis, är en bronsflicka inte klädd, visas hon före turister i all sin härlighet. Från nyfikna resenärer skyddas "Zhanneke Peas" av ett metallstaket.
  3. Var noga med att besöka den viktigaste historiska torget i Bryssel Grand Place , som ligger nära "Manneken Pis". På torget är Bryssel rådhus, som har bevarat sitt historiska värde från 1500-talet och kungens hus . Alla byggnader i Grand Place beundrar verkligen sina arkitektoniska drag. Varje jämnt antal år i slutet av sommaren är torget dekorerat med en stor blomstertunna med färgglada begonier. Miljoner turister från hela världen kommer att se denna fascinerande bild. Ofta finns det ljusa framträdanden och tävlingar.
  4. Om du åkte på en dagstur till Bryssel , var noga med att besöka de religiösa attraktionerna i staden. Det finns många templ, bland dem står katedralen St Michael och Gudula , som inte kan kringgå. I detta tempel låter orgelmusik och storslagna glasmålningar ger ett oförstörbart intryck på dig.
  5. Efter att ha besökt templen kan man titta på den vetenskapliga konstruktionen av en ovanlig form - Atomium . Denna design är utformad i form av en jättemodell av järnmolekylen, bestående av 9 sfärer och anslutningsrör. I höjd når Atomium 102 meter. Du kan gå längs den imaginära molekylen. Både externt och internt ser det helt enkelt imponerande ut.
  6. Man kan inte låta bli att titta på parken "Mini Europe" , som anses vara en av de bästa platserna i Bryssel. Här på kort tid kan du bekanta dig med alla de viktigaste sevärdheterna i Gamla Europa. Det finns gamla slott, stadshus, fästningar, katedraler, några delar av gator och torg. Alla prov på de vackraste monumenten är gjorda med exceptionell klarhet i förhållandet 1:25. Mini Europe rekommenderas för att besöka med barn .
  7. Under en kort utflykt, var noga med att prova det verkliga miraklet i Bryssel - de belgiska våfflorna . Du kan köpa dem på gatan, i kiosker eller kaféer. Men de läckra skivorna anses vara gata. Vanilj doft, smakad med en krämig eller choklad smak, kommer länge påminna dig om en resa genom Bryssel.

Bryssel är en stad med attraktioner, det finns något att se på en dag! Oavsett var du än är, garanteras många oförglömliga intryck till dig. Ha en trevlig resa!