Vad ska man få från Bryssel?

Den belgiska huvudstaden, staden Bryssel , anses vara en av de bästa platserna där shopping är ett verkligt nöje. I staden finns cirka 140 kvartaler upptagna av handelsaffärer, vilket innebär att alla kan hitta en produkt eller souvenir efter deras önskemål, allt beror på preferenser och naturligtvis de pengar du är villig att spendera på att handla . Berätta om vad du kan ta med från Bryssel.

Shopping, som kommer att glädja alla

  1. Kanske är det bästa köpet belgisk choklad, som, som schweizaren, anses vara en av de bästa i världen. Faktum är att chokladet i Bryssel, förbereder en delikatess, hedrar århundraden gamla traditioner och försöker behålla sitt ursprungliga recept. De mest populära bland utlänningar är tryffel och praline. Var kan du köpa choklad i Bryssel? Delikatesser kan köpas i det vanligaste snabbköpet eller en av märkesbutikerna (Leonidas, Godiva, Manon, Galler och andra).
  2. En annan bra gåva till älskade kan vara produkter gjorda av flamländsk spets, som fortfarande är relevanta i våra dagar. De flesta turister köper servetter, handdukar, uppsättningar av sängkläder, pyjamas, kvällstoaletter.
  3. Ölälskare älskar Bryssel, för i tillägg till museet för denna dryck finns det många bryggerier som producerar cirka tre hundra olika sorters. Belgierna är särskilt stolta över "Blanche de Bruxelles" öl, så när du lämnar staden borde du definitivt köpa två eller tre flaskor av denna drink för att behaga dina vänner.

Trevliga bagage

Många besökare reflekterar ofta på vad som ska hämtas från Bryssel som en souvenir. Låt oss prata mer om det här.

Souvenirbutiker och butiker i huvudstaden i Belgien är fyllda med billiga, men intressanta och symboliska för dessa platser gizmos. Oftast som souvenirer från Bryssel-turisterna köper man figurer som visar en pissande pojke (små kopior av det berömda Manneken-Peas-monumentet ). En annan souvenir som är extremt populär är fonduet, där traditionell choklad- och ostfondue är förberedd - en av de främsta rätterna i belgiska köket . Dessutom kan en bra souvenir från Bryssel vara tändare, öppnare, ficklampor, pennor, anteckningsböcker där det finns en eller annan symbol för staden eller landet.

Mode för drift av butiker

Alla större köpcentrum och små butiker i Bryssel börjar sitt arbete klockan 10:00 och stänger klockan 18:00 på vardagar. Från fredag ​​till söndag ökar arbetstiden med i genomsnitt två timmar. Framgångsrika inköp!