Stimulering av ägglossningen

En av de vanligaste metoderna för behandling av infertilitet hos kvinnor är att stimulera ägglossningen. Om du diagnostiseras med anovulering måste du förstå att definitionen av en sådan sjukdom är omöjlig utan cyklisk ultraljud.

Innan stimulering ges, är läkaren skyldig att genomföra en undersökning som hjälper till att bestämma kontraindikationerna för stimulering, behovet av tidigare behandling och välja stimuleringsschema, doseringen av droger, beroende på kroppens individuella egenskaper.

Stimulering av ägglossningen utförs med polycystiska äggstockar, bildandet av friska äggstockar i äggstockarna, som inte går igenom hela mognadscykeln och med oregelbunden ägglossning.

Hur stimulerar ägglossningen?

Idag finns det många säkra och effektiva metoder för att stimulera ägglossningen:

  1. Stimulering med hjälp av mediciner - äggledare. Som ett resultat av användningen producerar kvinnliga äggstockar ägg som är lämpliga för befruktning. Under denna procedur övervakas patientens tillstånd av läkare. När läkaren bestämmer huruvida ägglossningen börjar, är fertiliseringsmetoden vald: det kan vara stimulering med IVF eller på ett naturligt sätt. Om patienten väljer stimulering av ägglossning med IVF, är det tillräckligt för 1-2 äggceller. Om valet stoppas på det andra alternativet krävs flera ägg för befruktning.
  2. Vitaminer för stimulering av ägglossning. Framtida mammor behöver mer vitaminer och mikrodelar än någon annan. Huvudbehovet hos en organism som förbereder sig på att bli gravid är folsyra. Brist på detta ämne i kroppen kan leda till en sådan hemsk följd som en intrauterin patologi av utveckling. Det andra, inte mindre viktiga elementet är jodid. Dessutom finner nätverket ofta information som stimulering kräver användning av vitaminerna A, C, E, men sådan data stöds inte av medicin.

Oftulationsstimulering sker oftast med droger som styr könsdelens arbete, eller andra preparat av clostilbegite. Dessa läkemedel stimulerar äggstockarna för bildning och modning av folliklar. Den mest populära för stimulering av ägglossning är injektionen av klofimenom. Börja induktion från små doser från 3-5 dagar av cykeln till den 7: e eller från den femte till den nionde dagen. Parallellt med injektionerna genomförs systematisk övervakning av mognaden av ägget genom ultraljud. Ofta sker ägglossningen 2-3 dagar efter injektionen.

Eventuella negativa följder av ägglossningsstimulering

Om den första induktionen av ägglossning med hjälp av klofimena misslyckades, kan den upprepas högst 5 gånger i hela livet. Speciellt med en konstant ökning av doserna. I fallet med missbruk av sådana droger börjar äggstockarna avta tidigt, och en för tidig klimakteriet uppstår. Om effekterna av ägglossningsstimulering är negativa, bör orsaken till infertilitet söks i en annan område. När allt kommer omkring, om du tillåter utmattning av äggstockarna, kommer efterföljande försök att behandla med några metoder att vara värdelösa.

Kom ihåg att metoden att stimulera ägglossningen inte ger en 100% garanti, så vid misslyckande - släpp inte dina händer, men försök igen och igen. Effektiviteten av stimulering av ägglossningen beror trots allt av sådana anledningar som kvinnans ålder och anovulationsvaraktigheten. Vanligtvis, med det första försöket, kan bara 10-15% av kvinnorna bli gravida. Trots det är graviditet efter stimulering av ägglossning en verklighet som man bör sträva efter. Lärarnas och modernmedicinens professionalism ger kvinnor en chans att uppleva alla glädje i moderskapet.