Externt filter för akvariet med egna händer

Om du någonsin tänkt på att köpa ett akvarium och fisk, och inte köpte allt på grund av priset, kom du in i en stor andel människor som tycker att denna idé är väldigt dyr. Att bara köpa en fisk och plantera den i en burk betyder faktiskt inte att bli en akvarist. Verkliga fans av denna verksamhet själva tillverkar nästan all utrustning, väljer vackra landskap i botten och köper bara fisk. Ett hemlagat utomhusfilter är ett mycket populärt ämne för diskussion på forum om akvarium där akvarierna utbyter erfarenheter. Vi kommer också att försöka göra en städare på egen hand. Låt oss betrakta två alternativ på en gång.

Hur man gör ett glas yttre filter för akvariet?

För att bygga ett externt filter är det nödvändigt att arbeta med egna händer, men utan hjälp av specialister för vissa delar av akvariet är det oumbärligt. Det handlar om att beställa en glasstruktur med skiljeväggar under filtersteget. Fyllningen vi lägger i små behållare, och bara på deras storlek beror på kroppens design. Sådana byggnader tillverkas varhelst akvarier görs för beställning.

 1. Så på bilden ser vi fyra fack. De första tre för filtrets fyllmedel, den senare blir preliminär innan vattnet går in i akvariet, där vi installerar en vattenvärmare och mättar vattnet med syre.
 2. Det är så de här behållarna ser ut.
 3. För vårt självtillverkade externa filter för akvariet behövs fyllmedel av olika fraktioner, många av dem är faktiskt förberedda för hand. Vårt mål är något som claydite och fina fraktioner av olika stenar, som granit och kisel. De största partiklarna kommer att filtrera bort sådana keramiska ringar. Tja, slutsteget av rengöring är antingen fyllmedel från det färdiga filtret eller ren grov sand.
 4. Allt detta sparar vi våra behållare och skickar dem till glasfacket.
 5. Från det gamla filtret tar vi den del av att fästa den på röret. Alla behållare är förpackade på plats, värmaren och luftaren har redan installerats i det sista facket.
 6. Gör sedan ett litet stativ så att filtret var något över akvariet.
 7. Och här är resultatet av arbetet. Hela systemet är installerat bakom akvariet och dess invånare är försedda med nödvändiga villkor för internering.

Självtillverkat yttre vertikalt filter för akvariet med egna händer

Från plaströret och komponenterna för VVS kan vi göra ett filter baserat på en renare för kranvatten.

 1. Så vi förvärvar en pump, ett plaströr och en plugg, där vi installerar mekanismen.
 2. Med hjälp av uppvärmning gör vi plaströret lite mjukare och vi kan installera kontakten tätt. I framtiden kommer tätheten att ge silikon eller monteringslim.
 3. Installera nu pumpen. Vi gör hål för fästanordningarna, fixera dessutom plastpackningen för att installera pumpen själv. Med hjälp av plaströr och tillbehör kopplar vi pumpen till rengöringssystemet.
 4. Nu för rengöringssystemet själv för vårt självtillverkade externa filter för akvariet. Det kan ses på bilden att varje sektion är gjord av samma rör, men flera redan. Vi har bara klippt ut en del av tjockleken och klämmer fast röret. Därefter tar vi ett plastnät och fixar positionen med silikon.
 5. Vi installerar i kolven från plaströret våra behållare och ovanpå pumpen.
 6. Vi samlar hushållsfilter för vatten.
 7. Hur ska våra renare arbeta: vatten går först till den hemgjorda delen, går sedan till hushållsfiltret och rengörs slutligen.
 8. I detta externa filter för akvariet, handgjort, finns en teknisk öppning för luftutloppet, så att vattnet rinner jämnt.