Anonymizer - vad är det och hur man använder det?

Möjligheten att bli oigenkänd, gömmer sig under en annan IP-adress, lockar många användare på nätverket. Ursprungligen användes dessa program för att bevara sekretessen av information och senare förvärvade andra funktioner. Anonymizer - vad det är och hur man använder det, kommer att höra i den här artikeln.

Anonymizer - vad är det här?

Anonyma tjänster döljer information om en dator eller användare på det lokala nätverket från en fjärrserver. Det här är mycket praktiskt om platserna för underhållning eller kommunikation blockeras från de anställda i företaget där de arbetar, på ledningens initiativ. Eller, användaren vill inte bara "beräknas" och sveper ut spår och därigenom förhindra överföring av data om sig själv till de behöriga myndigheterna. Men som praktiken visar, med hjälp av lokala leverantörer, är den sanna platsen för "dolda" lätt att avgöra om du använder MAC-adresser.

Anonymiserare - arbetsprincipen

Det är tydligt vad meningen med ett sådant program som anonymiserare är, vad det är, det är lätt att förstå om du förstår kärnan i arbetet. I allmänhet spelar de rollen som en mellanhand mellan användarens dator och den resurs som han vill besöka. Logga in via anonymiseraren är som följer:

 1. Användaren hittar en webbplats som tillhandahåller anonymiseringsservicen.
 2. Frimärken i adressfältet adressen till sidan på Internet, som intresserar honom.
 3. Vid denna tidpunkt hämtas och bearbetas sidan av en anonymiserare.
 4. Användaren trycker på GO-knappen och träffar sidan inte från sin IP, men från IP-proxyservern.

Vad är skillnaden mellan anonymiserare och VPN?

Tyvärr är användningen av anonymiserare fyllda med olika problem - hastigheten för att ladda sidor minskar, och själva webbplatsen kan se annorlunda ut och några av dess funktioner kommer att vara helt otillgängliga. Dessutom kan du, när du installerar programmet, "plocka upp" viruset och risken att stjäla lösenord och annan personlig information kvarstår. Här har sådana brister en anonymiserare, är VPN berövad av dem. Den här appen:

 1. Krypterar all inkommande och utgående trafik.
 2. Visar platser korrekt och med hög hastighet.
 3. Det är bekvämt att använda och kan fungera inte bara på datorer, men även mobila enheter.
 4. Säker för nedladdning av torrenter .
 5. Har tillgång till innehåll i olika länder.
 6. Betald, till skillnad från de vanliga anonymiserarna.

Hur kan jag ersätta anonymiseraren?

Dessa enheter för anonymitet representeras av proxyservrar och webbplatser. De senare har vunnit mest popularitet, eftersom deras installation inte kräver ytterligare programvara och inställningar. Förutom den ovan beskrivna VPN-applikationen, det vill säga ett virtuellt privat nätverk, finns det även en speciell Tor-webbläsare, med närvaro av vilken det inte finns något behov av att använda anonymiserare. Han själv är en öppen anonymiserare och fungerar som en webbläsare.

Vilken anonymiserare ska du välja?

Det finns en mängd olika servrar och speciella applikationer som är anpassade till specifika webresurser.

 1. Till exempel, för en Yandex-webbläsare är det friGate, och för sociala nätverk som "klasskamrater" och "VKontakte" är Spools.com.
 2. Mot bakgrund av de senaste händelserna i Ukraina har användarna blivit aktiva kunder av onlinetjänsten Anonim.in.ua. Detta är den bästa anonymiseringen hittills, vilket ger en möjlighet att enkelt besöka nyheter och populära nätverk, även utan införandet av deras adress.
 3. De populära onlinetjänsterna inkluderar "Chameleon". Hans klienter är utspridda i hela post-sovjetrummet och med hjälp av hans hjälp gör det säkert att surfa på Internet. Den här webbplatsen har inga begränsningar för tillgång, och den kan utnyttjas så länge du vill. I adressfältet visas en meningslös uppsättning bokstäver, symboler och siffror, och efter införandet av dess registreringsdata styr den där det behövs.

Hur lägger man anonyma?

Proxyservrar och webbplatser kräver inte installation. Det rekommenderas att testa anonymiseraren före användning genom att koppla din riktiga IP-adress till sökfältet. Om systemet ändrar det och det inte sammanfaller med den verkliga, är det en pålitlig anonymizer och kan användas för det avsedda ändamålet. Du kan installera Tor Browser anonymizer enligt följande:

 1. Ladda ner programmet.
 2. Börja packa upp.
 3. Ange mappen där webbläsaren ska placeras. Det kan också startas från en extern lagringsenhet - en flash-enhet och en extern hårddisk.
 4. Öppnande av webbläsaren åtföljs av att ett fönster visas för anslutning till ett säkert nätverk.
 5. Användaren är anonym, och hans data är krypterad.

Hur tar man bort anonymizer?

Ibland används det program som virus, trojan, reklam eller spion, vilket kan och bör tas bort. Till att börja med använder du Wyndos-konfigurationen, och du måste hitta orsaken till problemen och uppdatera Anonymizer Software med uppdateringen på tillverkarens webbplats. Om det visar sig att anonymiseringsprogrammet inte är en Windows-systemfil, kan du avinstallera det med hjälp av verktygsfältet. I framtiden rekommenderas att du regelbundet kontrollerar din dators säkerhet för att se till att det inte finns några hot.