Tarminfektion - alla slags och bästa sätt att behandla

Eftersom tarmen är ansvarig för att absorbera näringsämnen från maten och överföra dem till blodet leder sjukdomarna i detta organ till en kraftig försämring av välbefinnande och problem i andra organers arbete. Den vanligaste gastrointestinala sjukdomen är en tarminfektion som kräver snabb och korrekt behandling.

Infektioner i tarmarna - arten

Även om orsakerna till tarminfektioner kan vara mycket olika, kan de alla delas in i tre stora grupper:

 1. Virala infektioner. Infektions orsakssamband är ett virus som överförs av luftburna droppar. Virala infektioner orsakas av dussintals patogener, bland vilka de vanligaste är: rotavirus , enterovirus, adenovirus.
 2. Bakteriella infektioner. Denna typ av infektion orsakas av sådana patogener som E. coli , salmonella , dysenteri, stafylokocker. Bakterier går in i människokroppen tillsammans med förorenade produkter eller genom smutsiga händer.
 3. Svampinfektioner. Sjukdomens orsaksmedel är candida svampen.

Viral tarminfektion

Virala tarmbakterier och infektioner överförs av luftburna droppar, men fall av infektion genom smutsiga händer eller mat är inte ovanliga. Diagnostisera en sådan infektion är svår på grund av dess likhet med förkylningar. Personen stiger temperaturen, det är svaghet, en rinnande näsa, hosta, ont i halsen. Av denna anledning kallas en viral tarminfektion också tarminfluensa .

Rotavirus intestinal infektion, som andra intestinala infektioner av virus, skiljer sig från förkylning och influensa genom närvaron av symtom i mag-tarmkanalen. Två eller tre dagar efter infektion utvecklar patienten diarré, kräkningar, smärta i magen eller tarmarna och minskad aptit. Under denna period är patienten speciellt smittsam, så att människor måste ta hand om försiktighetsåtgärder.

Bakteriell infektion i tarmarna

Sjukdomsbakterier går in i människokroppen tillsammans med bortskämda eller smutsiga produkter, genom smutsiga händer, diskar och andra föremål. Tarminfektioner av bakteriellt ursprung fortsätter mer komplicerade än virusintestinala infektioner och bär med sig allvarligare komplikationer. Problemet med att behandla dessa sjukdomar är att de flesta tarmbakterierna snabbt anpassar sig till antibiotika och inte svarar på dem.

En av de vanligaste bakterieinfektionerna i matsmältningssystemet är stafylokockinfektion i tarmarna. Staphylococcus lever hela tiden i människokroppen, men i ett begränsat antal. Minskningen av immunitet och inmatning av bakterier från stafylokocker kan leda till en allvarlig sjukdom som fortskrider snabbt och är svår att behandla.

Svampinfektioner i tarmarna

Svampinfektion i tarmen påverkar slimhinnan i detta organ och orsakar patologiska förändringar i hela matsmältningssystemet. Den främsta orsaken till denna infektion är candida. Symtom och sjukdomsförloppet beror på smittsammen:

 1. Non-invasiv candidiasis. Symtom på denna sjukdom är tarmsjukdomar och hudutslag.
 2. Invasiv candidiasis. Sjukdomen sprider sig till andra organ, vilket leder till allvarliga hälsoproblem.

Tarminfektion - symtom

Om en person utvecklar en tarminfektion, kommer symtomen på denna sjukdom att vara:

 1. Smärtsamma spasmer i tarmarna. Smärta i buken är akut och varar i flera minuter.
 2. Diarré. Avföring kan vara av annan art. Med oföränderlig diarré bör du gå till sjukhuset, eftersom uttorkning kan orsaka dödsfall.
 3. Illamående och kräkningar. Obehaglig kräkningar är lika farliga som obehaglig diarré, eftersom det tar bort den nödvändiga vätskan från kroppen.
 4. Brist på aptit.
 5. Hög temperatur. Med en allvarlig infektion kan temperaturen vara högt i flera dagar.
 6. Svaghet. Detta symptom är en följd av uttorkning, brist på näringsämnen och hög feber.
 7. Hudutslag, klåda. Detta symptom är karakteristiskt för vissa typer av tarminfektion: enterovirus och svamptarminfektion.

Sjukdom i matsmältningskanalen

Akut tarminfektion åtföljs av en störning i hela mag-tarmkanalen. Magen upphör att fungera fullständigt, varigenom det finns tyngd och smärta i magen, erctation, halsbränna. Peristalsen i tarmarna störs, gasbildning ökar, förstoppning eller diarré uppträder. Dessa symtom kommer att manifesteras på ett eller annat sätt tills infektionen är besegrad.

Temperatur med tarminfektion

Tecken på tarminfektion börjar manifestera sig så tidigt som den andra infektionsdagen. Bland de första symtomen på sjukdomen är förhöjd temperatur. Med tarminfektion stiger temperaturen till ett visst antal och hålls på det i flera dagar. Ofta stannar temperaturen i intervallet 38-38,5 grader. Läkarna rekommenderar att man slår ner temperaturen med antipyretika för att undvika ytterligare vätsketab.

Utsläpp med tarminfektion

Smittsamma sjukdomar i tarmarna, orsakade av enterovirus, åtföljs av ett ovanligt symptom på tarmsjukdomar: ett utslag. Hudutslag kan ligga på ett ställe i kroppen eller täcka en betydande del av huden. Initialt påverkas ansiktshuden. Då andra symtom av sjukdomen ansluta till utslag: hög feber, lymfkörteln utvidgning, svaghet, upprörd av mag-tarmkanalen. Denna typ av infektion kan få allvarliga konsekvenser, därför är behandling av enterovirusinfektion bättre spenderad på ett sjukhus.

Analys för tarminfektioner

Analys av avföring och blod hjälper till att bestämma vilket virus i tarmen i det givna fallet orsakade sjukdomen. Tack vare detta kan läkaren välja ett effektivt läkemedel för detta fall. Innan analysen av avföring genomförs, kan inte enterosorbenter, antibiotika och laxermedel användas. Analysen av avföring för intestinala infektioner behandlas i fem dagar, så under de första dagarna av sjukdomen ordinerar läkaren mediciner, baserat på de beskrivna symtomen.

Tarminfektion - behandling

Tarminfektion är en smittsam sjukdom, så under behandlingen bör patienten isoleras från samhället. Läkare erbjuder sådana metoder än att behandla tarminfektion:

 1. Full hunger, och omöjligt - en hård diet.
 2. Användningen av rehydreringsmedel.
 3. Användningen av sorbenter.
 4. Behandling av symtom: feber, diarré, kräkningar.
 5. Fullstöd. Eftersom patienten befinner sig i svält, kommer han att känna en stark svaghet och huvudvärk. I detta tillstånd behöver patienten ligga mer.
 6. Drick mycket rent vatten.

Medicin för intestinal infektion

För att behandla tarminfektion används dessa läkemedel:

 1. Rehydreringspreparat: Regidron, Trisol. Diarré och kräkningar leder till förlust av nödvändig vätska och salter, så dessa saltlösningar är utformade för att bibehålla saltbalansen i kroppen. Saltlösningar kan beredas av dig själv.
 2. Med svår diarré och kräkningar tillgriper läkare en intravenös infusion av en lösning av glukos och natriumklorid.
 3. Konsumtion av sorbenter: Polysorb, Smecta, Enterosgel, Atoxil. Dessa tabletter från tarminfektionen hjälper till att rengöra kroppen av sönderfallsprodukter och skadliga ämnen som bildas under inflytande av virus.
 4. Antibiotika för intestinal infektion hjälper till att agera direkt på den patogena bakterien. Läkaren kan ordinera ett antibiotikum innan analysen är klar för att inte slösa tid. Genom analysresultaten kan antibiotikumet bytas ut. Effektiva för denna sjukdom är sådana antibiotika: Ofloxacin, Norfloxacin, Ciprofloxacin, Doxycyklin, Levomycetin, Metronidazol.
 5. Medel för att kontrollera diarré: Loperamid , Ftalazol, Imod, Furazolidon.
 6. Läkemedel för sänkningstemperatur: Nurofen, Paracetamol, Analgin.
 7. Antiemetic används för oändlig kräkningar: Cerucal. Med frekvent kräkningar måste du injicera läkemedlet intramuskulärt.
 8. Enzymatiska preparat för intestinal infektion: Pankreatin, Mezim, Festal, Creon, Licrease. De börjar äta efter att alla akuta symptom har tagits bort.

Behandling av tarminfektioner med folkmekanismer

Tarminfektion, behandling och återhämtning efter sjukdomen kommer att vara långvarig och ineffektiv om patienten inte följer kosten och upprätthåller kroppens vatten-saltbalans. För att påskynda återhämtningen kommer de att hjälpa sådana folkrecept:

 1. Infusion av marshweed. Det är utformat för att lindra smärtsymptomen och irritabel magsyndrom, bli av med diarré. För dess förberedelse 1 msk. örter häll ett glas kokande vatten och insistera 2 timmar. Drick 150 ml innan du äter.
 2. Avkärning av roten till Aira. Kommer att hjälpa till med diarré, smärtsamma förnimmelser, tarminflammation. För att göra det måste du mala 3 matskedar. rötter och koka dem i en halv timme på låg värme i en halv liter vatten.
 3. Saltlösning. Hjälper till att undvika uttorkning. Tillsätt 1 matsked vatten till ett glas vatten. salt och socker.
 4. Avkok av kamille. Det har antiseptiska egenskaper, hjälper till att bekämpa patogena bakterier. För dess förberedelse 1 msk. råmaterial häll ett glas kokande vatten och håll en halvtimme i ett vattenbad. Buljongen ska vara full i små sippor.

Vad kan du äta med en tarminfektion?

Kost med tarminfektion är en viktig del av behandlingen. För att påskynda återhämtningen rekommenderas att du följer dessa regler:

 1. Diet vid tarminfektion: Avvisande av alla stekta, feta, sura, konserverade, söta, mjölk- och mjölätter, färska grönsaker och frukter.
 2. Menyn ska bestå av viskösa spannmål, magert kött, gelé, kakor.
 3. Det bör ätas brett och ofta.
 4. Om möjligt borde du dricka ca 2 liter mineralvatten om dagen.

Återställande av tarmfunktionen efter infektion

Efter intestinal infektion måste kroppen återställas. Denna period tar ungefär två veckor. Följ dessa rekommendationer under denna tidsperiod:

 1. Observera en kost i vilka livsmedel som irriterar väggarna i mag-tarmkanalen och orsakar jäsning (färsk mjölk, surmjölkprodukter, baljväxter, spannmål, färska grönsaker och frukter, stekt, rökt, konserver, kaffe, te, alkohol, godis bör vara frånvarande. och bakning.).
 2. Att använda enzymer : Mezim, Pankreatin, Festal, Creon, Licrease.

Förebyggande av tarminfektioner

Viral infektion i tarmen kan återkomma senare om följande försiktighetsåtgärder inte observeras:

 1. Det är nödvändigt att tvätta händerna så ofta som möjligt.
 2. Var noga med att följa produktens färskhet.
 3. Drick endast renat vatten.
 4. Korrekt förvaring av mat i kylskåpet, iakttagande av villkoren och varukvarteret.
 5. Om det behövs, äta i en betrodd cateringföretag.