Injektion från tetanus

Tetanus har en infektiös natur. Det orsakar intag av mikroorganismer - clostridia. Dessa bakterier finns huvudsakligen i jorden och är välutvecklade för reproduktion. De kan nå en person genom några öppna sår på händer eller fötter, eller andra delar av kroppen som kommer i kontakt med marken. Vem som helst i vardagen står inför skador och ibland begränsar oss detta är helt enkelt omöjligt. Därför är det i barndomen vanligt att utföra vaccination för att bilda immunitet mot sådana bakterier. Således bildas ett så kallat skydd från en tidig barndom till en person, eftersom en stubbkrampinjektion innehåller speciella ämnen - neurotoxiner och toxiner.

Vad är en stubbkramp?

Injektionen av en sådan plan utförs som regel i varje land enligt dess regler. På oss spenderar den fortfarande i barndomen, med föräldrars tillåtelse. Sådana injektioner kan aktivera immunsystemet, vilket ger skyddande kroppar i kroppen. Sammansättningen av ett speciellt läkemedel innefattar antidifteri och tetanustoxoidkomponenter. Tid och tidpunkt för vaccinet bestäms enligt sanitära installationer och order av bostadsområdet. Preparat som innehåller en fullständig uppsättning anatoxiner och en sådan injektion är uteslutande föreskrivna för barn under sju år och med lägre innehållsinnehåll för barn över sju år.

Var gör de ett skott från tetanus?

Oavsett patientens ålder görs injektionen i axeln, i övre delen. Detta kräver en liten tunn nål med en speciell spruta. Denna vaccination är inte smärtsam, och efter ett tag passerar de obehagliga känslorna. Typiskt rekommenderas denna vaccination att utföras vart tionde år, för att undvika sjukdomen och exponering för dem. Det är också obligatoriskt att vaccinera kvinnor som planerar en graviditet. Om stubbkrampen skadar efter ett tag måste du se en läkare för råd, och det kan ha varit en individuell intolerans. I detta fall föreskrivs ytterligare undersökning och observation.

Injektion från tetanus - biverkningar

Liksom många andra läkemedel har tetanusvaccination ett antal biverkningar: