Helgdagar i Slovenien

När som helst på året turister inte besöker Slovenien finns det alltid en stor sannolikhet att turnén kommer att sammanfalla med en statlig, national helgdag eller festival. I inget fall bör du missa chansen att delta i en storskalig fest, för i Slovenien älskar de och vet hur man har kul, och turister kommer säkert att få mycket nya intryck, göra framgångsrika bilder.

Egenskaper av slovenska helgdagar

Många semestrar i Slovenien är förknippade med folkens tull och gamla traditioner. Men det finns de som ställs av regeringen. Slovenien är ett unikt land där andan i gammal Europa och modernitet kombineras. De flesta invånarna är katoliker, som bestämde de viktigaste religiösa helgdagarna. Men de hedniska tullen och traditionerna, som bildades genom århundradena, har fortfarande stor inverkan på firandet av fester och ger en speciell smak.

Sloveniens semester kalender

Om du noggrant studerar kalendern för icke-arbetande helgdagar, är det inte mycket annorlunda än kalendrar i andra länder, men det finns också unika semestrar. Följande nationella helgdagar i Slovenien kan noteras:

Nästan alla butiker är stängda dessa dagar, vilket bör komma ihåg om en av helgdagarna sammanföll med reseperioden runt om i landet. Förutom de ovannämnda helgdagarna finns det olika regionala festivaler och minnesvärda datum relaterade till historiska händelser. Till exempel markerar 8 februari Sloveniens kultur och den 1 maj - 2 maj - Labor Day . 25 juni är statehoods dag . På hösten firar Slovenerna Reformationens dag den 31 oktober och den 1 november - Dödens minnesdag .

Det finns helgdagar som firas i Slovenien, även om de inte är arbetsdagar:

Festivaler i Slovenien hålls året runt, en ersätts nästan av en annan, men traditionellt kommer turister under firandet av påsk, karneval och jul . Många traditioner och tullar är förknippade med dessa händelser. Så, varje år under firandet av Maslenitsa organiseras en karneval, där huvudfiguren är Kurent. Det är inte bara en fågelskräm, det är en fantastisk varelse som symboliserar fertilitet.

Nyårssemester i Slovenien

Nyttårsferien i Slovenien kommer att ge mycket oförglömliga intryck, både för vuxna och barn. I många avseenden skiljer sig inte firandet från hur det nya året firas i andra länder. Vid den här tiden förändras gatorna, alla byggnader är inredda med nyårsleksaker och kransar, och från butikerna och kaféerna sträcker duften av färska bakverk, kryddiga kryddor och varma drycker.

Traditionellt är det nya året i Slovenien en familjesemester, när hela familjen samlas vid ett festligt bord, byter gåvor och önskar lycka och välstånd nästa år. I det nya året måste du gå ut på gatan eller torget, där alla invånare dansar och sjunger, skrattar och glatt gratulerar varandra. Exakt vid midnatt är fyrverkerierna lanserade och sprickorna exploderar, himlen tänds med färgade ljus.

Det finns också en unik tradition i Slovenien, enbart här i landet. På nyårsafton måste du lägga till 12 olika saker, inklusive: en docka, en ring, en trädgren, ett mynt, ett band.

Gäster erbjuds, utan att titta på påsen, dra ut objektet 3 gånger. Om ett mynt faller blir det en förtrollare av rikedom, dockan förutspår barnets födelse och ringen - ett bröllop. Trädets gren är ett tecken på lycka till, och bandet är en avlägsen resa. Om samma föremål faller alla tre gånger, kommer predikten bara att bli sann.

På nyårs helgdagar borde du besöka julmarknaderna, där jultomten kommer med de berömda slovenska lipizzanerna (selehästar).

Sloveniens festivaler

Sommar är en tid för festivaler i Slovenien, som hålls i olika städer och representerar en verklig extravagans av färger och känslor. Festprogrammet ändras varje år, så gästerna väntar på intressanta evenemang och fantastiska upptäckter.

Några av festivalerna är fortfarande obligatoriska, till exempel vinmässan i Ljubljana . Det hålls i början av juni och åtföljs av kulturella evenemang. Sommarhändelsen är en musikfestival på Krizhanka-teatern , som hölls i juli-augusti.

På udda år, under andra hälften av juni och fram till augusti, kan gästerna besöka festivalerna av grafik och i slutet av juni - en internationell jazzfestival. I slutet av december och början av januari organiseras konserter och festivaler som är dedikerade till jultemat. Slovenien är också värd för sportmästerskap i skidskytte, hockey, golf, internationell roddregatta och andra sporter.