Fransk ostrull

Fransk mat är känt för sitt överflöd av bakade bakverk, så rik på kalorier som det är utsökt. En speciell plats i hjärtat av inte bara fransmännen, utan också fansen av köket runt om i världen, upptar luftostbullar - gyllene - som påminner om salteklaarier och beredda enligt en liknande teknik.

Fransk bulle med ost

Gouges, som eclairs, bakas ofta i form av små bollar, men beroende på de syften som eftersträvas kan du variera bunens storlek efter eget gottfinnande, bara det faktum att tillagningstiden ökar tillsammans med storleken ökar.

ingredienser:

beredning

Medan ugnen når en temperatur på 190 grader, lägg en kastrull med vatten och smörstycken på spisen. När oljekubarna smälter smälter, tillsätt vatten och häll i mjölet som tidigare passerat genom sikten. Knacka snabbt degen, se till att den inte får klumpar, håll den sedan på elden i ytterligare en halv minut och låt den svalna lätt. Att piska degen med en mixer ständigt och börja in i det ett ägg åt gången tills fullständig blandning. Efter att ha kört alla ägg, häll riven ost och gröna. Dela degen i lika delar med en sked för glass och placera varje mottagen boll på ett ark av pergament. Baka franska ostrullar ungefär en halvtimme och server sedan med ett glas vin.

Franskostrull med senap

Med utgångspunkt i favoritreceptet för en smörgås, kan du ändra smaken på franska rullar. Vill du få kryddiga bullar, idealisk för Chardonnay, lägg sedan degen med senapspulver och ost med en uttalad smak, som gruyer.

ingredienser:

beredning

Kombinera det siktade mjölet med torrt senappulver. Lägg en kastrull på spisen med mjölk och smör, vänta tills den senare smälter, och häll sedan i mjölet och blanda. Ta bort degens botten för franska bullar från elden, lätta svala och börja köra ägget, samtidigt som du aktivt arbetar med en visp. Tillsätt den färdiga degen med riven ost och timjan. Lägg av de framtida bullarna på ett parchmentplåt med en spruta och lägg sedan bakplåten i en förvärmd ugn för 215 grader i 12 minuter. Efter ett tag sänker du temperaturen till 180 grader och bakar det fortfarande 15-17 minuter.

Färdiga gushers bör serveras varmt på egen hand, och du kan fylla varje bulle med en salt kräm eller någon annan, inte söt fyllning, och tjäna som en canapé.

Hur man lagar franska rullar med nötter?

I analogi kan du diversifiera degen inte bara med kryddor och örter, men med nötter. Utöver dess smak kan nötter ge skålen en intressant crunchy konsistens som kommer att kontrast med mjuk och smältande deg.

ingredienser:

beredning

Smält smöret i kokande vatten och tillsätt en blandning av kryddor till vätskorna. Sätt i mjölet och blanda det snabbt, brygga det. Ta bort basen för vadare från elden och börja en efter en för att införa ägg i den, vispa den intensivt. Tillsätt degen med riven ost och finhackade nötter och lägg den sedan på pergamentet med en konfektsäck. Baka bullar i ungefär en halvtimme vid 210 grader.