Bhutans nationalmuseum


Om du bestämmer dig för att besöka Dunze-lakhang klostret i staden Paro , missa inte chansen att boka en utflykt till Bhutans nationalmuseum. Här samlas ett stort antal buddistiska reliker, vilket kommer att vara av intresse även för dem som inte är en supporter till denna religion.

berättelse

Bhutans nationalmuseum öppnades 1968 genom order av den tredje kungjigmen Dorji Wangchuk. Speciellt för detta ändamål, var Ta-Dzong-tornet utrustat, vilket fram till den tiden användes som en militär befästning. Det byggdes 1641 på stranden av Paro Chu och i antiken hjälpte man till att förhindra invasion av fiendens trupper från norra sidan. Nu används byggnaden uteslutande för fredliga ändamål.

Egenskaper av museet

Nationalbyggnaden i Nationalmuseet i Bhutan har en rund form. Tidigare i tornet i Ta-dzong bodde soldater och krigsfångar. Detta museum har samlat ett stort antal buddhistiska artefakter, som är av särskilt värde för pilgrimer. Nu är varje våning i byggnaden tilldelad en viss komposition. Besöker landmärket kan du bekanta dig med följande reliker:

Innan du går ut på en utflykt till Bhutans nationalmuseum, bör du komma ihåg att inuti museet är det förbjudet att ta foto och video. Fotografering är tillåten endast utanför den.

Hur kommer man dit?

Bhutans nationalmuseum ligger i förorten Paro. Det är säkrare att komma dit med bil, åtföljd av en guide eller på en sightseeingbuss. Museet ligger ca 8 km från Paro flygplats , som kan nås på 17-19 minuter.