Soltorkade tomater i en vegetabilisk torktumlare

En annan uppfinning av medelhavsmat - soltorkade tomater blir snabbt populär hos våra konsumenter. Och det är inte förvånande. Efter att ha provat en gång denna kryddiga produkt med en ovanlig men mycket trevlig smak och fantastisk arom, kommer du alltid att vara bland hans beundrare.

Du kan förstås köpa den eftertraktade burken i en av de stora stormarknaderna, men det är mycket trevligare att absorbera din egen kokta delikatess och spara en anständig del av pengarna. En sådan produkt i ett handelsnät är trots allt orimligt dyrt.

Soltorkade tomater kan användas som ett oberoende mellanmål eller komplettera dem med sallader , bakverk och andra rätter. Och kryddigt smör kommer att vara en utmärkt komponent i salladsdressing, vilket gör smaken av den färdiga maträtten helt oemotståndlig.

Nedan kommer vi att berätta för dig hur du förbereder soltorkade tomater i en vegetabilisk torktumlare.

Soltorkade tomater - Recept i en grönsakstork

ingredienser:

beredning

Vyalit kan vara mogna tomater, men det perfekta alternativet kommer att vara köttiga, elastiska och små frukter av sorten "Cream" eller liknande. Var noga med att skölja tomater med kallt vatten, torka eller torka torrt och skära beroende på storlek i halv eller kvart. Vi extraherar frön med massa och vätska, de kan användas för att göra olika såser och andra rätter.

Prisalivayem-tomater med stort havssalt, om så önskas, peppar och sätt på grilltorken. Slå på enheten och håll tomaten i önskad grad av torkning. Det är väldigt viktigt att finna, som de säger, den gyllene medelvärdet, inte övermätta tomaterna och få en måttligt torkad produkt med en rik smak. De färdiga tomathalvorna borde helst vara flexibla och väldigt lite fuktiga, men avger inte en enda droppe juice. Det är svårt att säga hur mycket dina tomater kommer att torka upp, eftersom frukterna skiljer sig åt juiciness och variation. I genomsnitt kan det ta ungefär åtta timmar.

Medan tomaterna torkar, förbereda behållaren och kryddorna. Vi kan sterilisera burkar på något lämpligt sätt och, om nödvändigt, torka dem, koka vi också locken.

Kryddor kan tas som färdiga torkade och färska, vilket naturligtvis är att föredra. Färska kvistar tvättas och måste torka noggrant. Vi rengör och skär tallrikarna med vitlök. Kort före torkningsprocessen värms vi till koka grönsak eller olivolja.

I botten av burken låg vi flera tallrikar vitlök och några beredda kryddor - oregano och rosmarin. Börja nu fylla behållaren med färdiga torkade tomater, alternerande lager med örter och vitlök.

Fylld i axlarna fyllda med het men inte kokande grönsak eller olivolja och pressat lite steril gaffel, för att avlägsna luftbubblor och bättre penetration av olja, som helt måste täcka tomaterna. Sedan förseglar vi behållaren med ett förberedt lock noggrant Vik upp det tills det svalnar helt och lägg det i lagring på något lämpligt ställe. Vanligtvis lagras en sådan beredning, om den är ordentligt förberedd, hela vintern vid rumstemperatur, men för större tillförlitlighet kan det bestämmas i kylskåp, källare eller någon annan cool plats.

Som du kan se är det inte särskilt tungt att laga en torkad tomat i en torktumlare, och det tar lite tid att bara förbereda maten och konservera. En användbar enhet skapar de optimala förutsättningarna för att få ett bra resultat. Du behöver bara periodiskt övervaka processen för att bestämma graden av beredskap.