George Clooney oroar sig starkt för arbetet med sin fru Amal

Den 38-årige Amal Clooney, fru Hollywood-skådespelaren George Clooney, är en eftertraktad advokat. På hennes konto, högprofilerade fall där hon försvarade Yulia Tymosjenko, journalist Julian Assange, före detta president i Maldiverna Mohamed Nasheed och många andra. Nu är hennes klient den 23-årige tjejen Nadia Murad Basi Taha, som i flera månader fängslades av IGIL och väljs nu som FN: s Goodwill-ambassadör.

Intervju av Amal Clooney

Den 38-årige advokaten är inte van att prata om sitt arbete, men på grund av att hennes klient talar mycket, bestämde Amal för att ge en intervju där hon berättade varför hon började försvara Nadya. Här är vad Amal sa:

"Nadia Murad Basi Taha tillhör den Yezidis, till den kurdiska etnoconfessional gruppen. Europarådets parlamentariska församling, Europaparlamentet, regeringarna i Storbritannien och Förenta staterna erkände att folkmordet är sådant som i Irak. Varför uppmärksammar domstolen i Haag ingen uppmärksamhet åt detta? Naturligtvis är George medveten om detta fall. Vi diskuterade det nyligen. Vi är medvetna om de risker jag står inför. "

Trots allt är Hollywood skådespelaren mycket orolig för sin fru och berättar för alla om sitt arbete:

"Jag förstår hur viktigt det är med Amal, men jag är mycket orolig för henne. Att kämpa i domstol med IGIL är fortfarande en komplex och farlig sak. Jag talade själv med Nadia, och jag förstår hur värdefullt och nödvändigt är Amals hjälp till den här tjejen. I allmänhet är jag väldigt stolt över min fru. Du vet inte vad jag känner när jag ser henne i domstol. Det här är stolthet och naturligtvis beundran. "
Läs också

George och Amal stöder alltid varandra

Vi vet väldigt lite om hur George Clooney och Amal träffade och hur många träffade. Nyheten om deras engagemang kom fram i pressen i april 2014, och Amal och George bröllop ägde rum om 5 månader i Venedig. Trots de helt olika typerna av aktiviteter stöder makarna alltid varandra. En gång i ett av hennes intervjuer sade Amal dessa ord:

"Min åsikt är mycket viktig för mig, och det handlar inte bara om arbete, utan också för vanliga saker. På samma sätt som jag försöker att George i alla för att stödja och hjälpa. Jag gillar att vi fattar alla beslut tillsammans. "