Savory korv hemma

Korv är en färdigmatad matprodukt, som är en fylld produkt i ett skal, vanligtvis avlång i form. Korvstoppning är oftast gjord av kött med tillsats av fett, liksom olika smakämnen och tillsatser (salt, kryddor, etc.). För korvskalet kan renade tarmar av tamdjur eller konstgjorda substitut användas.

Produktionen av korv är ett bekvämt och lönsamt sätt att utnyttja alla delar av slaktkroppen hos det använda djuret, samt ett bra sätt att förbereda köttprodukter för långsiktigt bevarande och transport.


En liten bit från korvhistoriens historia

Traditioner av matlagningskorv började utvecklas från antiken i olika civilisationer. Nämnandet av korv finns i skrivna källor till Babylon, antikens grekiska och antika kinesiska stater. I Ryssland har produktionen av korv utvecklats aktivt sedan XVII-talet. Det bör noteras att traditionerna för att producera rå, inklusive korv, bland tatarerna, baskirerna och några andra nordöstra nationaliteter har utvecklats från tidigare tider.

Berätta hur man gör rå korv hemma.

I den klassiska versionen för framställning av hemgjord ostkorv behöver du en bra snickare med ett speciellt munstycke (munstycken säljs separat i hårdvaruaffärer). Och naturligtvis behöver vi färskt eller kyldt kött kontrollerat av veterinärmedicinen, liksom naturliga rena tarmar (fråga marknaden för slaktare) eller deras pergamentpapper.

Hemlagad korv - recept

De resulterande proportionerna av produkter med en mängd av 1 kg kött (det är fördelaktigt, men laga 3-4 kg på en gång).

ingredienser:

beredning

Köttet skärs i remsor i storleken av små kvarter ungefär med en vuxenfinger eller lite större. Blanda salt, socker, mark kryddor, ättika och konjak. Vi lägger köttet i en tät behållare och fyller den med den saltade jäsningsblandningen. Vi lägger den slutna behållaren på kylskåpets hyllplan. Marinuem-saltning köttet i minst 12 timmar eller lite längre, ibland vändning. Vi förbereder tvättlösningen: kokt kallt vatten + 2 msk. sked vinäger per 1 liter + 2 msk. sked salt (lösa det helt). Skölj noggrant förberedt kött i denna lösning och torka det med en ren linneservett. Lägg sedan köttbitarna i ett lager på ett bord som står i en liten vinkel vid bordets kant (nedanför - en stor skål). Tryck på det andra kortet ovanifrån och sätt oket i 5 timmar.

Nu sträcker köttstycken på garnet med en gypsy nål. Vi hänger ut en massa stickning i ett torrt, coolt rum med en temperatur på minst + 10 ° C. Om det är en loggia i en lägenhet på sommaren - i 2-3 veckor, på en kallare tid på året - i 3-4 veckor. Det är önskvärt att det inte finns direkt solljus, utesluta och få tillgång till flugor, för det här kan du göra en enkel torkare (ramlåda och gasbind).

Vi skickar det simulerade köttet genom en köttkvarn med ett stort galler tillsammans med fettet. Ta bort kniven och gallret, montera munstycket och hoppa över hakan för andra gången, fyll dem med rengjort och tvättat tarmar, binda dem med garn. De resulterande korvarna är separerade, genomborrade på flera ställen med en tandpetare och suspenderad (för twintails av garn) i ytterligare 5 dagar. Om det finns tecken på vitaktig beläggning, torka omedelbart korven med en ren trasa och smörj med smält smör.

Alternativ version med papper

Med en matta sätter vi in ​​malet kött i en bit av pergament eller förpackning halvtransparent papper och knyts med garn, lägg korven för en dag under förtryck mellan de två brädorna, häng sedan ut igen för en dag eller två eller lägg den fritt på hyllan på kylskåpet med kända systemet.

Vi lagrar korv eller hängde i en källare eller i kylskåp. Det är faktiskt ingen tvekan om att en sådan underbar produkt inte kommer att lagras under lång tid.

Du kan bara göra rå korv från kyckling och annat fjäderfä endast om du är helt säker på att det inte finns salmonella i kycklingkött.