Hur skära ett barn?

Snart kommer din baby att fira sin första födelsedag och många föräldrar är intresserade av frågan - är det nödvändigt att trimma barnet om ett år och varför är det absolut nödvändigt.

Rötterna från denna tradition sträcker sig tillbaka från det förkristna Ryssland, när det fanns olika hedniska traditioner som vidtogs vid den tiden. Några, inte motiverade, har överlevt till denna dag. Så traditionen omskärning av hår på ett år till ett barn som inte har några vetenskapligt underbyggda bevis.

Även våra mödrar och mormödrar trodde troget att det var så, rakade oss med dig. Och om Gud förbjuder, strängar, omskärdes före året, betraktas detta fortfarande som ett brott.

När du kan skära ett barn - frågar du. Och då, när det blir nödvändigt. Till exempel föddes en baby med ett tjockt och långt hårhår, och på sex månader börjar håret krypa in i ögonen, eller i gatan värme och långt hår ger barnet obehag. Dåliga föräldrar, plågade av vidskepelser, börjar klämma håret med hårnålar, knyta med gummi, men ett sådant barn tar snabbt bort huvudet, och du måste upprepa processen igen.

Istället kan du helt enkelt skära av extra krullar utan att raka huvudet. Och barnet kommer att må bättre, och föräldrarna kommer inte att plågas igen med frisören, trots allt handlar det om ett barns hår en problematisk uppgift.

Många mammor litar på ett barns frisyr till en professionell - de leder till en frisör som tidigare har kommit överens med mästaren. Trots allt kan inte alla behärska frisörens konst, men han vill att barnet ska se snyggt och snyggt ut.

Men de flesta av oss experimenterar fortfarande, och inte alltid barnet håller med om att han skjuka en främling och en främling.

Hur kan jag skära mitt eget barn?

För att skära barnet måste du förhandla med honom. Om barnet är 2 till 3 år kan han förklaras att hans mamma vill göra honom vacker. Plantera den framför en stor spegel på nivån på dina ögon så att barnet kan följa processen. För detta ändamål är foderstolen perfekt lämplig. Varje mamma kan kommentera hennes handlingar, för att distrahera barnets uppmärksamhet från det tvungna, unmoving sittande på ett ställe. En bra tjänst, som en störande manövrering, kommer att fungera som en tecknadvisning.

Hur ska man skära ett barn med en skrivmaskin?

Den enklaste och snabbaste metoden att klippa för en pojke är att klippa med en speciell barnskrivmaskin (helst med keramiska blad), eftersom vuxna enheter drar barnhår, oavsett hur bra de skärps. Detta beror på det faktum att barnens hår är mycket tunt och i vuxna maskiner ett stort gap mellan knivarna och ett stort avstånd mellan tänderna. Därför är håren inte avskurna, utan helt enkelt igensatt i mellanrummet mellan knivarna och ryckningar, vilket leder till skador på hårlamporna.

Det enklaste sättet att klippa under ett munstycke, så kommer håret överallt att vara lika lång. Öva en frisyr med några tips för att få olika hårlängder, du kan när barnet växer upp och blir mer plodding.

För att du ska kunna klippa barnet för första gången måste du förbereda dig ordentligt. Var noga med att involvera släktingar i denna procedur, vilket kommer att avleda barnets uppmärksamhet.

Hur man skär ett barn med sax hemma?

Om din baby är rädd för hårklippningar och håret har vuxit tillbaka, kan du prova ett enkelt och effektivt sätt. Tillsammans med ett barnassistent sätts de i ett bad, påstås att badas. Ge honom nya intressanta leksaker och skar försiktigt av håret, från början av huvudet. Sedan skar de av håret från toppen av huvudet, tempel, och skära pärlorna.

När du själv skär ett barn med lockigt hår, glöm inte att om du blötar håret innan du skär, då när de torkar, kommer de att vara 3-4 cm kortare än du ville ha.