Grillsås - recept

Oavsett vad du ska laga, fläsk revben, kyckling eller biff, i en grillsås dessa rätter blir ännu mer utsökt. Det är bara att räkna ut hur man gör en grillsås.

Det verkar som om det är lättare, tittat på kompositionen och gjorde såsen från dessa ingredienser. Men inget av det slaget! Varianter av matlagningsgrillsåsuppsättning, från enkel blandning av färdiga såser till allvarligt arbete med grönsaker och kryddor. Hur man gör en grillsås, vilken av alternativen nedan, bestämmer själv.


Enkelt recept på en grillsås

ingredienser:

beredning

Rör omedelbart alla ingredienser i en skål. En del av såsen kan användas för att laga kötträtter, resten av såsen är bättre att äta medan du äter huvudrätten.

Grillsås med kryddor

ingredienser:

beredning

Vi skär lökar med stora skivor, stek på hälften av det tagna smöret tills det är gyllene. Tillsätt krossad vitlök, oregano, peppar, citronsaft och salt. Vi lägger på en liten eld i några minuter, lägger till vin och håller på låg värme i ytterligare 3-4 minuter. Tillsätt sedan resterande smör och persilja.

Grillsås "med en rök"

ingredienser:

beredning

Vi lägger tomatsås i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt bra. Vi lägger på en liten eld och fortsätter att störa, laga i 7-15 minuter tills konsistensen inte verkar rätt. Om du vill göra såsen mer tät kan du tillsätta lite stärkelse, glöm inte att röra det bra, annars kommer såsen att visa sig med klumpar.

Hot BBQ Sauce

ingredienser:

beredning

Mine tomater och skär i halvor. Skala lök och vitlök. Hackla lökskivor. Peppar är min, halverad och renad av frön. Vi lägger alla grönsaker i en skål, tillsätt ättika, salt, smör och socker. Vi blandar allt grundligt. Spred grönsakerna på ett bakplåt och sätt på det i en halvtimme i en förvärmd ugn till 180 ° C. Efter överföring av grönsakerna till matprocessorn och slipning av alla ingredienser till en homogen massa, sätt sedan allt i en skål, lägg till tomatpasta och peppar efter smak.

Det ursprungliga receptet på en grillsås

ingredienser:

beredning

Tandade vitlöksklyftor och häll i en kastrull. Körsbärsröd ur frön, krossa och lägg i en panna. Sedan skickar vi alla andra ingredienser och blandar. Vi lägger pannan på elden och sätter dess innehåll till koka. Eld reduceras och koka i ca 10 minuter på låg värme tills såsen tjocknar till önskad konsistens. Klar sås kyls och serveras till ett bord med kötträtt.