Sallad med mozzarellaost

Ostmozzarella har länge upphört att vara en sällsynthet. En ung italiensk ost används för mellanmål och sallader samt för varma rätter, medan i det första fallet oftast väljs unga och mjuka mozzarella och i de andra fasta sorterna. I denna artikel kommer vi att fokusera på mjuka sorter av ost och berätta om vilka sallader som kan kokas med deras deltagande.

Sallad "Caprese" med mozzarellaost och tomater

ingredienser:

beredning

Om du har en balsamisk glasyr som finns till hands, behöver du inte göra följande åtgärd, annars måste vi tillgripa förångning av balsamvinäger. För att göra detta häll 2 koppar ättika i en liten emaljpanna och koka den på låg värme i 10-15 minuter tills konsistensen av glasyren, som jämnt täcker skeden. Låt glasyren svalna.

Nästa sak är liten: Vi skär tomater och ost med cirklar, ta bort min basilja och torka den. Sprid ingredienserna på en platt skål överlapp varandra. På toppen, sallad sallad med olivolja, krydda med peppar och salt och vatten med balsamvit glasyr.

Sallad med mozzarellaost och körsbärstomater

ingredienser:

För sallad:

För tankning:

beredning

Lägg i vattnet i kokkärlet, lägg salt till det och kasta sparrisen . Koka sparrisen i 3 minuter, sätt sedan omedelbart i isvatten för att bevara sin skarpa konsistens. För bekvämligheten av att äta groddar kan skäras i 2-3 delar.

Tunna ringar skär röda lökar. Tomater skärs i halva eller kvart, och ost skärs i kuber. Löv av min basilika och torkad. Blanda ingredienserna i en salladsskål.

Smör i smör, ättika, senap och citronsaft till en smidig skål. Tillsätt salt, peppar och vitlök klistra in genom pressen. Vi fyller salladen.

Sallad med mozzarellaost och auberginer

ingredienser:

beredning

Aubergine skärs i ringar och fett med olivolja på båda sidor. Stek grönsakerna på en grill eller stekpanna tills de är fullt kokta. Om äggplantan är bitter, glöm inte att fördyka den i saltat vatten i cirka 30 minuter.

Tomater och ost skär i cirklar, lika i tjocklek till bitar av aubergine. Basilisuppsoppa med olivolja, lägg till balsamvinäger och salt med peppar. Vi lägger alla ingredienser ovanpå varandra med en torn och häller basilika dressing.

Salladrecept med mozzarella och persika

ingredienser:

beredning

Låt oss börja med att förbereda ett enkelt förband: slå emulsionen av olja och ättika och tillsätt salt till det med peppar efter smak.

Peppersblancher i 10 sekunder i kokande vatten, varefter vi lämnar för att kyla och skala. Vi tar bort stenen och skär köttet i skivor. Sallad och mintblandning och fyll i dressing. Sprid grönsakerna på en platt tallrik, från ovanför fördela bitar av ost, några persikor och remsor av skinka. Servera salladen direkt efter tillagningen.