Brist på vitamin A

För första gången isolerades vitamin A från morötter, så den här gruppen fick namnet karotenoider - från det engelska ordet "morot", vilket betyder morötter. Idag är det med en ljus orangefärgad gulrotfärg, vitamin A är förknippad med oss. Låt oss prata om vad som saknar vitamin A och vad det leder till.

Symptom på brist

Det första symptomet är "nattblindhet". Gå in i rummet med ljus belysning i mörkret och se hur länge dina ögon anpassar sig till dysterhet:

Detta försök visar att avsaknaden av vitamin A bestäms ovillkorligt av siktet. Samma typ av bra detektorer är också hud med hår - många kvinnor lurar torr hud och sprött hår för produkter av dålig kvalitet eller åldersrelaterade förändringar. Faktum är att kroppen faktiskt saknar vitaminer.

Men inte bara för ömhet i huden, retinol. Varje bindväv under hans ansvar. Så här kan du också inkludera skal av inre organ, inklusive bronkialrör, och följaktligen förvärringar av bronkit och astma.

Som med bristen på andra vitaminer är ett tecken på brist på vitamin A:

Vi kompletterar balansen av vitamin A

Med en dålig men inte en tragisk dom kommer vi att byta till hur vi kan fylla bristen på vitamin A. Först och främst, låt oss prata om kombinationen med andra mikroelement.

Järn och zink är idealiska kamrater av vitamin A. För att vitamin A ska smälta, deras karoten syntetiseras och levereras till celler, behöver den zinkledare av vitamin A.

E-vitamin - som funktionerna för dessa två vitaminer är likartade, kommer symtomen också att vara desamma. Därför, om du inte är säker på vad exakt du saknar, ta de utbredda komplexen av vitamin A och E.

Produkter |

Den bästa källan till vitamin A är fisklever och fiskolja , liksom mycket retinol i köttlever, äggulor, mjölk, kesost, smör, grädde och ost. Provitamin A - karoten finns i växtfoder - aprikoser, persikor, bönor, spenat, morötter, ärter, paprika, broccoli.

För att kunna assimilera vitamin A från vegetabiliska produkter är det emellertid nödvändigt att konsumera livsmedel i rå form.